La revetla de Sant Sebastià vencé el fred i omplí el centre de Palma

Milers de ciutadans gaudiren dels foguerons i dels concerts per a totes les edats

Una gernació es va reunir ahir a les diferents places de Palma.

TW
0

«El que és segur és que veurem una estoneta de Los Pecos. M'agradaria poder saludar-los i anar a escoltar-los una estoneta. Per a mi és irrenunciable poder veure aquesta actuació, perquè Los Pecos són un referent molt important per a la meva generació. Vejam si encara podem aconseguir-ne un autògraf». La frase pertany a la batlessa de Palma, Catalina Cirer, que ahir en els instants posteriors a l'encesa del gran fogueró de la plaça d'Espanya estava més contenta que un gínjol. A la volta nocturna, se li afegí el president Matas.

En aquesta ocasió, ella va ser la protagonista indiscutible de l'inici del dia gran de Palma. En solitari n'encengué el gran fogueró i just quan les flames començaven a prendre es complí una vella dita: el fum va a les guapes. En aquells moments, la batlessa Catalina Cirer anava acompanyada de les seves regidores Maria José Frau i Catalina Terrassa.

La primera edil anava amb la gran majoria de membres del seu equip, que es mostraren ben riallers en tot moment. Per la plaça hi eren Pedro Àlvarez, José Manuel Sierra, Sebastià Sansó, Javier Rodrigo de Santos... Els regidors socialistes tampoc no es volgueren perdre l'inici de la gran celebració. Per això hi eren Antoni Roig, Santi Morey, Ramon Torres, Rosa Marquès... Cada una de les dues formacions polítiques esperava el moment per anar a fer la festa grossa davall de les seves seus i començar el recorregut per les places.

Una gernació s'havia congregat al voltant del gran fogueró. I amb el so de les xeremies la bauxa va començar i Sant Sebastià 2005 va quedar inaugurat de manera solemne. I com que era dia de festa, es presentà un bon moment per estrènyer els llaços consistorials. Per això mateix, el nin Pau Roig va convertir-se en el coprotagonista de la vetlada. I és que la batlessa va voler mostrar al jove fill d'Antoni Roig els secrets del foc màgic i purificador de Sant Sebastià.

La batlessa també va explicar que «un dels motius primordials de les festes de Sant Sebastià és que la gent surti al carrer i comparteixi la calor foguerons amb els seus veïns i amb les persones que estima. La música és un complement amb el qual hem intentat fer el gust de tothom, però la festa important la fa la gent al carrer, això és el que fa gran aquesta festa».

I com que de foguerons es tractava, la gent no s'inhibí. Els carrers de Palma ja registraven una bona animació des de primera hora del vespre. Els qui hi feren un bon negoci foren els qui instal·laren una paradeta mòbil de kebabs al carrer de Sant Miquel, que tenien una gentada. Els damnificats per la seva presència foren els membres de l'associació Alas, de lluita contra la sida, que perderen una mica de clientela per aquests competidors.

A la plaça Major les fans més primerenques dels Hombres G lluitaven contra entrepans de dimensions gegantines mentre guardaven el seu lloc a primera fila des de les set i mitja de l'horabaixa. A la plaça de Santa Eulàlia hi havia una mica més d'ambient a les paradetes d'Unió Mallorquina, Esquerra Unida i a les privades. Davant de la seu del PSIB, al Sindicat, cantonada amb el Miracle hi havia uns bons foguerons que ja cremaven. A Cort s'hi aplegava un grupet de deu nines amb piruletes immenses esperant per veure Los Pecos. La seva música sonava pels altaveus. A la de Joan Carles I els acords eren eixordadors. Ningú no feia cas de la prova de so. Els panets del Bosch eren temptadors.