L'Institut d'Estudis Baleàrics podrà fer servir les seus de l'Institut Cervantes

Les dues entitats signaran un conveni de col·laboració a Palma el proper dia 31

El conseller de Cultura, Francesc Fiol.

TW
0


L'Institut d'Estudis Baleàrics i l'Institut Cervantes estatal signaran un conveni de col·laboració a Palma el proper dia 31 de gener. En virtut del text es permetrà la utilització a l'Insitut d'Estudis Baleàrics de totes les seus que té el Cervantes arreu del món. El conseller de Cultura, Francesc Fiol, va valorar aquest conveni i el va considerar «una notícia molt bona de cara a la difusió i la promoció exterior de la nostra cultura aprofitant aquesta infraestructura».

Janer Manila va insistir en la «importància que té que aquest document es pugui signar precisament a Ciutat. Possiblement podria haver estat llest abans, però s'han hagut de coordinar les agendes i finalment serà el dia 31». En un principi està previst que les activitats de l'Institut d'Estudis Baleàrics amb el Cervantes se centrin en els centres que aquesta entitat té a Europa. «Hem de començar pel que tenim més a prop, i probablement els centres alemanys seran els que centraran de forma més immediata les nostres activitats».

La signatura del document ha estat preparada de manera molt intensa en els darrers mesos i Fiol explicà que «el que es pretén és que des de les comunitats autònomes es puguin aprofitar les infraestructures existents a l'Estat, i que no siguin aprofitables només pel ministeri de Cultura». Per donar validesa legal a aquests acords el president del Cervantes, Cesar Antonio Molina es desplaçarà fins a Palma. El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Gabriel Janer Manila, i ell presentaran els continguts finals del document.

A aquest fet se li ha de sumar la relació personal que manté el president Janer Manila amb alguns dels directors del centre a Europa, i especialment a Alemanya. L'Institut també té clares quines seran les seves primeres línies d'actuació: les arts plàstiques. En aquest sentit s'està preparant una exposició col·lectiva que pugui itinerar per diferents espais del Cervantes. Serà d'art contemporani.

Janer Manila va explicar que «aquesta exposició s'haurà d'adaptar a les seus del Cervantes que permetin aquest tipus d'activitats». L'Institut també pretén que les activitats al voltant de les exposicions se centrin en recitals poètics i musicals que permetin fer minigires de presentació de la cultura illenca.