Els cellers Ferrer triomfen tant al Saló del Vi com al tast de Còrdova

Fins a cinc productes diferents han estat premiats als certàmens

TW
0

Els vins dels cellers José Luis Ferrer estan obtenint resultats molt bons en les seves presentacions en importants certàmens d'àmbit estatal. Així, el seu Veritgas Dolç del 2003 s'està convertint en un vi molt reconegut, ja que ha otingut la plata al Bachus, el bronze al tast de Còrdova i la medalla d'argent al Saló del Vi de Madrid, que té lloc aquests moments.

El tast de la ciutat de Còrdova del mes d'octubre ha donat grans satisfaccions als mallorquins. A banda del reconeixement del seu dolç, Ferrer hi ha obtingut la Mesquita d'Or amb el Veritas Blanc del 2003, i la Mesquita de Bronze per al Brut Veritas 2001 i per al Reserva 2000. El Veritas Reserva del 1999 ha estat distingit amb una menció d'honor. Precisament aquest darrer ha estat reconegut com un dels millors de l'Estat en la seva categoria per la revista Restauradores.

Josep Lluís Roses Ferrer va explicar que «el que més ens omple de satisfacció és que els bons resultats han arribat amb una gamma molt diversa de vins i de productes diferents. Aquesta tardor està resultant excepcional per aquests reconeixements i per una verema que ha estat molt i molt bona». Roses comentà que el vi dolç, del qual se'n produeixen devers 6.000 botelles de mig litre, «va néixer amb la voluntat de recuperar la tradició d'aquesta beguda que s'ha elaborat a la Mediterrània des de sempre. No és difícil fabricar-ne i aquest és molt adequat com a aperitiu i amb alguns menjars com ara el foie gras, però sobretot per a les postres». El seu èxit ha propiciat que l'empresa estigui considerant la possibilitat de fer vins dolços negres.

El blanc Veritas, en canvi, és un blanc sec «i a diferència dels tradicionals aquest es posa dins bótes de roure, on reposa entre quatre i cinc mesos fins que es pot embotellar. Ja és un vi més per a menjars de plat», manifestà. El Reserva del 2000 és «el negre tradicional que sempre hem estat fent a la casa, amb la varietat mantell negre i la fermentació durant 18 mesos en bótes de roure tradicionals. És una marca de qualitat de la casa». L'empresari, en tot cas, es mostrà molt content per l'èxit del Veritas Reserva, «que és un vi diferent, mesclat amb tempranillo i cabernet sauvignon i que ha estat sotmès al procés en bótes de roure francès. El resultat ha estat molt interessant i ens ha omplert de joia a tots».