Res de res en blanc convida a «Mira'm»

L'obra, dirigida i escrita per Biel Jordà, s'estrenarà el proper 4 de juny a l'Auditori d'Alcúdia

TW
0

Una parella es muda a una nova casa. Allà, coneix els seus veïns, una altra parella jove semblant. A una li agrada mirar i, a l'altra, ser observada. La nova producció d'En Blanc, la meitat de la companyia Res de Res en Blanc, parla sobre «el sexe obert i sobre la part voyeur de cada un», va explicar Biel Jordà, autor i director de la peça. Mira'm s'estrenarà el pròxim 4 de juny a l'Auditori d'Alcúdia. Significarà la tornada al text de la formació després de l'èxit dels seus treballs de teatre sense paraules com, per exemple, l'últim, Mara.

Les dues parelles protagonistes són completament oposades. Una és liberal i, l'altra, clàssica. «Les relacions perfectes no existeixen, arriba un moment en el qual tot es barreja i es confon». Per això la trama comença d'una manera i acaba d'una altra. «Primer es parla de sexe explícit i, després, de sentiments». La raó: «Tots som persones i per molt liberals que ens considerem, si t'enganyen, dol».

Per poder explicar la història, Biel Jordà va decidir utilitzar l'humor. «Volia escriure una comèdia perquè em semblava un repte aconseguir el riure de la gent». A més, «muntar el que escric em permet gaudir de més de les possibilitats d'un text». Unes possibilitats que no finalitzaran quan s'estreni Mira'm, sinó que continuaran després. «Les funcions t'ajuden a veure la visió que té el públic de la peça i, al seu torn, retocar el que no ha quedat del tot bé».

Margalida Grimalt, Lydia Sánchez, Pedro Mas i Jaume Febrer són els quatre actors protagonistes. Ells centren les vint escenes de l'obra que «es combinen i s'entremesclen perquè no hi hagi un moment de pausa». D'aquesta manera, «la història guanya en dinamisme». Els actors també han participat en el procés creatiu. «No tenc cap objecció perquè el meu text es retoqui, no he tingut cap respecte amb ell».

Amb Res de Res, Biel Jordà treballa el cos. Amb En Blanc, la paraula. Encara així, a la seva obra Mira'm pot veure's la mateixa intenció que en Mara malgrat emprar eines diferents: «Cerc la veritat, no m'interessa un escenari convencional». Per a l'autor i director, «s'ha de posar a la pell del personatge i sentir el mateix que sent» per aconseguir transmetre «una veritat».

«Amb Res de Res vam seguir aquest mateix procés perquè no es tracta tan sols de teatre-circ, en les seves històries poden trobar-se també diferents línies dramàtiques confluents en la mateixa peça teatral.