Horacio Silva diu que «el Museu és un autèntic baluard de la pintura»

L'artista i catedràtic valencià considera que «és un referent per a Palma»

TW
0

J.N.Palma.
L'artista i catedràtic de Pintura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de València, Horacio Silva, visità ahir el Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma. Un museu que qualificà com «un autèntic baluard de la pintura moderna» i del qual considerà que conté «obres precioses en les quals es combina perfectament la modernitat més absoluta de l'art amb joies històriques de la pintura».

Per l'artista, l'espai dedicat al «Miró íntim i la seva irradiació en l'art contemporani és excel·lent... És com el cor del museu, un centre que conté una col·lecció molt bona i interesant en la qual hi ha representada pràcticament tota la pintura europea... Hi ha grans obres, dignes de grans museus, que es mostren acompanyades d'altres que aguanten molt bé el nivell».

Del conjunt de l'exposició, Horacio Silva posà en relleu noms com el de Miquel Barceló, «un artista essencial en l'art actual» o Lucio Fontana, Wilfredo Lam, Antoni Tàpies i Anselm Kiefer... D'aquest artista alemany, vinculat amb el corrent anomenat dels Joves Salvatges, Silva posà en relleu que les obres que ha pogut veure a Es Baluard pertanyen a «una etapa molt desconeguda i són força curioses i valuoses», en el sentit que omplen un espai en l'evolució creativa d'Anselm Kiefer.

Menció a part va merèixer l'espai que ocupen les ceràmiques de Pablo Picasso. Segons digué, «val la pena la visita al museu just per veure aquestes peces». Els dibuixos dels grans mestres de l'art modern que acompanyen les ceràmiques del malagueny universal també causaren gran impressió a Silva.

Pel que fa al projecte arquitectònic, considerà que s'ha realitzat una intervenció força respectuosa amb l'originària construcció renaixentista. «És un nou punt de referència de la ciutat. Des de les terrasses superiors del museu, Es Baluard i la catedral sobresurten com a dos centres essencials de Palma». Quant a la distribució interior dels espais, incidí en l'amplitud dels espais expositius que accentuen algunes peces concloent que es tracta d'un espai molt atractiu per exposar l'obra artística.

Actualment, la sala Aljub, reservada a les exposicions temporals, ofereix una mostra sobre el baluard de Sant Pere, repassant al detall l'evolució en el temps d'aquesta fortificació i els avatars pels quals ha passat al llarg dels segles. L'exposició recorre des que en el 125 després de Crist s'erigí la murada romana de Ciutat fins als nostres dies i posant l'accent en l'època medieval, la renaixentista i la reconversió del baluard en el museu.