Altres, simplement, decidiren menysprear-los. Dos joves parlaven sobre la concentració, i un d'ells demanà a l'altre què hi feien allà. Aquell contestà que «Pedir que se hagan fiestas mallorquinas», a la qual cisa l'altre jovençà contestà amb un taxatiu «Pues que les den mucho por el culo».
Els xeremiers i els tamboriners del Lobby interpretaren diverses peces, entre aquestes l'himne de Riego i Sor Thomasseta, que segons explicà el mateix Sastre havia estat preparada de manera especial per donar la benvinguda a la batlessa. Una dona vestida d'andalusa intentà, fins i tot, ballar amb els manifestants.
Cirer, que rebé la salutació marcial d'un agent del CNP que vetlava per la seguretat de l'acte, acceptà els regals del Lobby de bon grat. Aquests presents anaven enguany dins una bossa de plàstic en lloc de l'habitual senalla. Sastre ho justificà dient que «no volem que la senalleta prengui protagonisme al regal, i per això enguany no l'hem duita».
Tot i la bona sintonia entre Cirer i Sastre, que li reclamà per a l'any vinent que Cort organitzi la «Fira de Matances» o la «de la Sobrassada», no tot foren flors i violes als terrenys de la fira del Ram. Alguns dels assistents a la inauguració de la Feria no encaixaren gaire bé la presència dels membres del Lobby i decidiren criticar-los.
Una dona mallorquina vestida de faralaes increpà els integrants de la plataforma: «Que dugueu sa bandera mallorquina, vale, però sa catalana fora!». Els del Lobby contestaren amb crits d'«Independència» i recordant-li que «el carnaval és per febrer».
Així mateix, una altra al·lota vestida de folklòrica provà de fer-se una fotografia amb Jaume Sastre com a mostra de bona voluntat. Un andalús que passava per allà la censurà amollant un cordial «No te juntes con ellos, que te van a pegar algo malo». El dirigent del Lobby arruixà la jove afirmant que «no ens volem mesclar, i manco amb una que no és andalusa, sinó mallorquina disfressada».
Després de l'entrega del regal, Cirer procedí a encendre els llums i donar per inaugurada aquesta nova edició de la Feria, mentre que la plataforma decidí concloure la seva concentració, que transcorregué sense incidències greus, i partir.
Tot seguit, la batlessa, acompanyada pel president de la Casa d'Andalusia a les Balears, Pedro Anaya, i per les regidores de Participació Ciutadana i Seguretat Ciutadana, María José Frau i Mayte Jiménez respectivament, va fer la volta inaugural amb carro de cavalls.
El gran absent de la cita fou l'empresari Fausto Ferrero, alma mater de la festa, que no hi pogué acudir perquè es trobava a la Península participant en un concurs de doma. No obstant això, Ferrero envià el seu fill Gregorio en representació seva.
Gregorio Ferrero considerà que la seva tasca de patrocini «gaudeix cada any de més acceptació» i augurà «un nou èxit de convocatòria». A més, es mostrà agraït perquè «Cort fa cada any el que pot per ajudar-nos», si bé considerà que «sempre hi podria haver més suport econòmic de les institucions».
La batlessa Cirer, que estrenà un nou pentinat per a l'ocasió, accedí a la caseta de la Casa d'Andalusia en primer lloc i després de tastar efino, erebujito -una mescla de manzanilla amb gasosa-, i espipellà una mica de formatge i pescaíto frito s'encaminà cap a l'envelat de l'Ajuntament de Palma.
La representació municipal fou molt abundant, ja que a Cirer, Frau i Jiménez s'hi afegiren també els regidors Sebastià Sansó de l'equip de govern i els socialistes Antoni Roig, Ramón Torres -que es confessà «en la meva salsa»-, Santi Morey i Ramon Morey.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.