L'editorial El Gall, ubicada a Pollença, llançarà al mercat una nova col·lecció dedicada als autors clàssics. El primer títol serà una versió moderna deLlibre d'Amic e Amat de Ramon Llull, que està preparant per a aquesta edició Joan Gelabert.
Un dels fets més importants que va destacar l'editor és que «crec que és necessari començar per Llull perquè les noves generacions el puguin tenir a l'abast d'una manera entenedora, mengívola». Un altre dels fets que fan possible el llançament de la col·lecció és que només s'han de pagar els drets als responsables de les versions, perquè en passar vint-i-cinc anys de la mort d'un autor, els drets sobre la seva obra vencen.
L'editor d'El Gall, Gracià Sánchez, va explicar que «està previst que el llibre pugui ser al carrer la setmana que ve» i justificà la necessitat de fer aquesta versió moderna de Llull perquè «és un escriptor molt important però molt desconegut per la dificultat de la seva lectura en català antic».
La idea d'El Gall és que en la seva col·lecció de clàssics hi tengui cabuda la narrativa en sentit ample. No es limitarà només als clàssics de les nostres lletres, sinó també als universals. «El que no podem dir és quants de títols crearem cada any, perquè preparar cada una d'aquestes edicions és molt complicat, es necessita una persona que conegui bé la llengua i que hi pugui dedicar temps. De tota manera, ens agradaria que en sortissin tres o quatre cada any», assegurà Sánchez.
ELlibre d'Amic e Amat, l'obra mística més important del beat Ramon Llull, forma part de la seva primera gran obra novel·lística, Blanquerna. Ramon Llull va néixer a Mallorca el 1232 o 1233 i va morir el 1316. Va ser escriptor, filòsof, místic i missioner. El seu pare va arribar a l'Illa amb les tropes del rei en Jaume. A l'edat de trenta anys va tenir una visió del Crist crucificat durant quatre nits successives i la va interpretar com un clar senyal de servei a Déu.
Per tal de dur a terme aquesta dedicació, va fer tres vots. El primer era intentar convertir els musulmans, «que pel seu gran nombre rodejaven els cristians pertot arreu»; el segon, escriure un llibre, «el millor del món, contra els errors dels infidels»; i el tercer, persuadir el papa i els reis de fundar monestirs per ensenyar els idiomes dels infidels a futurs missioners. Per fer-ho va seguir l'exemple de sant Francesc.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.