La Joyería Alemana celebra el 125 aniversari de la seva fundació

La família Fuster ha preparat les commemoracions de la data

TW
0

J.C. Palma.
L'any 1879 Guillermo Krug, un alemany afincat a Palma, decidí obrir una petita rellotgeria al centre de Ciutat. Després de 125 anys, la família Fuster, que heretà la Joyería Alemana a la mort de l'emprenedor, continua al front del negoci. Per això, la nissaga de joiers i rellotgers celebraran aquest aniversari amb distints actes al llarg de l'any i la presentació d'un llibre el mes de juny.

Pau Fuster, actual propietari i hereu de la nissaga, presentà ahir, acompanyat de les seves filles Paula i Blanca; i el seu fill Pau, la història d'aquest establiment que compta entre els seus clients amb diverses cases reials, escriptors, esportistes i persones de l'alta societat illenca i també estrangera.

«El meu avi, Pau Fuster, entrà com a aprenent a la Joyería Alemana quan tenia 16 anys. A la mort de Krug el 1922, el meu padrí heretà la botiga, que era tan sols un petit local. Quan el meu pare entrà a fer-hi feina començà a comercialitzar les marques més importants, així com el taller on reparar amb autorització».

Amb el pas dels anys la botiga va augmentar la seva oferta, i a part de rellotges de luxe, també hi començaren a vendre joieria, plateria i rellotgeria gran. Amb els anys, l'empresa continuà creixent, i a més de la botiga del carrer Colom, posseeix altres sucursals als carrers més comercials de Palma, Portals Nous i Eivissa. Així mateix, l'empresari pensa obrir una botiga a Maó.

«El present i futur del negoci està assegurat amb la dedicació i amor pel negoci dels meus fills», explicà emocionat i amb llàgrimes als ulls Pau Fuster. «Aquestes quatre generacions no han acabat encara i la joieria ha sobreviscut a temps millors i pitjors. Els meus fills han viscut el negoci, i els seus estudis en gemologia i diamants, així com en negocis, complementen el seu amor per allò que hem construït amb humilitat».