Amb nombroses idees, que «encara he de consensuar amb la comissió de Govern», destaca que, a hores d'ara, el primer objectiu que s'ha marcat és «conèixer el funcionament de la Fundació» i «propiciar l'acord del seu treball amb la comissió de Govern». Conscient que haurà de lluitar entre la família del pintor i l'Ajuntament, Aguiló assegura que comença «des de la tranquil·litat» i que se sent «estimulada i disposada a desfer el mite que la Fundació és un centre problemàtic».
Per això afirma que davant els problemes utilitzarà un «talant negociador per cercar el consens», i que, «per damunt de tot, defensaré els interessos de la Fundació Miró». Es mostra contundent quan li demanen «si podrà competir amb Es Baluard»: «Jo vull col·laborar, no he de competir amb ningú».
De moment, allò que preocupa Aguiló és potenciar l'esperit que Miró volia imprimir al centre, una filosofia propugnada també pels anteriors directors, i que Aguiló interpreta que respon al fet d'aconseguir «un centre dinàmic, obert a la societat, que generarà creativitat i, al mateix temps, la reflexió per a la creació d'aquest nou món que s'està formant».
L'objectiu amb què s'enfronta Aguiló és difícil, però que vol contrarrestar amb idees com «desenvolupar tota una part didàctica per a adults», mitjançant una política de col·laboracions amb d'altres identitats per «reforçar les relacions exteriors i interiors».
A falta de concretar les línies d'actuació, Magdalena Aguiló assegura que no traslladarà la feina realitzada al Centre Sa Nostra a la Fundació. «És un nou centre. Allò que vull ara es conèixer i interioritzar els espais per veure què em suggereixen. Això és essencial, tant com conèixer el treball de l'equip humà», en el qual ha observat «motivació i il·lusió per començar una etapa nova».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.