TW
0

El prestigiós cuiner català Ferran Adrià ha decidit fer enrere el seu projecte d'hotel de gran luxe al palau d'Ayamans de Lloseta, situat al centre del poble i veí de la parròquia municipal. Aquesta decisió fou presa dilluns passat en el decurs d'una reunió de l'empresa Bulli Hotels & resorts davant els resultats que l'hotel Hacienda Benazuza de la mateixa cadena, un establiment de 5 estrelles de gran luxe que es troba a Sevilla, no han estat els desitjats i prevists en una fase inicial.

Segons Adrià, considerat el millor cuiner del món, «al darrer consell hem decidit, atesos els adrrers esdeveniments socioeconòmics, aturar qualsevol altre projecte». Tot i això, «no descartam cap opció empresarial per un futur», afegí el cuiner.

Aquest projecte turístic al Raiguer, que fou presentat per Adrià el novembre de 2002, preveia un inici d'obres de reformes del palau d'Ayamans a principis de 2003. El cert és que aquestes mai s'han dut a terme, i la inaguració prevista per aquest any 2004 ha resultat per tant inviable.

Per altra banda, sembla que al propietari de la cadena Bulli & Resort no quedà massa satisfet amb la negativa rebuda per la seva proposta de construir un camp de golf en el terme municipal de Lloseta, fet que podria haver influït en la decisió final de postposar el projecte hoteler.

La incògnita en aquests moments és que passarà amb el contracte de lloguer del palau contret per la companyia hotelera i el propietari d'Ayamans, Toni Fuster Miquel. El període d'arrendament del palau s'havia acordat en un període de 25 anys.