TW
0


La novel·la històrica tornarà a ser la gran protagonista de la nova programació de la Casa Museu Llorenç Villalonga, que ahir va ser presentada per part de la consellera insular de Cultura, Dolça Mulet, el director insular de Política Lingüística, Miquel Julià, i la gerent de la Casa Museu, Catalina Sureda.

I és que el cicle «Transllegir», un dels més exitosos dels que organitza el centre, tornarà a repetir-se amb la participació en aquesta ocasió d'Àlex Broch, Jaume Cabré, Vicent Usó, Vicenç Villatoro, Miquel Mestre i Joan Francesc Mira.

Els objectius del curs són «delimitar el concepte de novel·la històrica i les característiques del gènere; promoure la lectura en general i les novel·les de temàtica històrica en concret; afavorir el contacte directe entre l'escriptor i els seus lectors; i difondre la història tant del nostre context més immediat com d'escenaris més llunyans mitjançant l'obra de creació dels escriptors».

La filosofia del curs «ha canviat una mica», segons va explicar Sureda, «i ara incorpora una primera conferència teòrica introductòria, un passeig pel Museu de Mallorca, un concert amb una soprano, una conferència d'una experta en art, dos itineraris per Palma i per Artà i una conferència de Pere Fullana». Les places del curs, que consta de 24 hores lectives, continuen essent limitades a seixanta persones i s'atorgaran dos crèdits.

La novel·la històrica no serà l'única activitat prevista. El dia 9 de març la programació començarà amb un contacontes per a adults a càrrec d'estrangers residents a Mallorca «que narraran en català històries de la seva terra» en una mostra «d'interculturalitat i integració», segons Sureda. El dia 18 de març es presentarà el llibre Bearn, entre la vida i la ficció, que recull les ponències de la I Aula de Novel·la. Aquesta primeravera, els dies 17 i 29 d'abril, Gaspar Valero oferirà dues visites-passeig pels paisatges de Llorenç Villalonga.

La Casa Museu no serà aliena a la celebració dels actes commemoratius del 150 aniversari del naixement de Joan Alcover i Costa i Llobera amb un cicle de conferències i lectures poètiques amb el títol de «Joan Alcover i Miquel Costa i Llobera: la deixa dels poetes». Hi participaran l'escriptor i estudiós de la literatura Damià Pons, l'escriptor Sebastià Alzamora i la filòloga i estudiosa Maria del Carme Bosch. Els poemes seran llegits pel poeta i traductor Gabriel de la Santíssima Trinitat Sampol.