Les representacions s'escenificaran a l'aula Magna de l'edifici Guillem Cifre de Colonya del campus universitari. En aquesta ocasió, les obres triades per a aquestes escenificacions són: Els sense cor, d'Apel·les Mestres; El nou Prometeu encadenat, d'Eugeni d'Ors; i El rei Pepet, del mallorquí Pere Capellà.
Així mateix, la proposta es veurà completada amb la projecció de Tripijoc, una adaptació al cinema de l'obra clàssica d'Àngel Guimerà Terra Baixa. Val a dir, que aquesta pel·lícula ha estat realitzada pels alumnes de Magisteri de llengua estrangera de la UIB.
D'aquesta manera, el dilluns 12 de gener a les 11.00 i 20.00 hores serà el torn d'Els sense cor. El dia següent, i també a les mateixes hores, es representarà El nou Prometeu encadenat, una obra tràgica que comptarà amb la participació del músic Baltasar Bibiloni. Per acabar, el dijous 15 de gener, i a les 09.00 i 20.00 hores s'escenificarà El rei Pepet. Val a dir que en aquesta obra, el professor de Filologia catalana de la UIB i músic Biel Majoral, farà un recital de les cançons republicanes de Pere Capellà. La projecció de Tripijoc tindrà lloc al mateix espai, a les 11.00 i 18.00 hores.
Per una banda, Els sense cor, representa en una accentuada escenografia modernista la reivindicació del sentiment per damunt de l'intelecte. El seu protagonista, Pierrot, encarna l'artista enfrontat amb Victorina, encarnació de la societat mercantilista incapacitada per veure la bellesa. Un encontre que enamora Pierrot i esdevé un crit a favor de la fugida de la insensibilitat per anar cap a les vertaderes emocions i la felicitat plena.
La denúncia de l'escissió entre els intel·lectuals i la realitat del poble és el transfons on es mou l'obra d'Eugeni d'OrsEl nou Prometeu encadenat. En forma de tragèdia, i amb possibles referents a esdeveniments de l'època l'obra no gaudí de l'èxit al moment de la seva estrena però guanya en vigència amb el pas dels anys, no tan sols com a crítica d'un moment passat, però també com a reflex d'actituds que avui encara, hi són presents.
L'obra de Pere Capellà, nascut a Algaida el 1907, reflecteix el patiment d'un home valent que s'enfrontà als poders feixistes de Franco i fou deslliurat del seu dret a exercir com a mestre. La seva obra El rei Pepet parteix de la tradició popular, de la rondallística, elabora una gran metàfora política. Presenta el poder en mans del poble pla, d'un pastoret que recull tota la saviesa popular, i el seu somni de transformació social i de pau, am el triomf final de l'amor. Així mateix, la seva contribució al teatre, el féu mestre dels autors joves, aconseguint que les produccions mallorquines assolissin un lloc digne.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.