El Govern del Regne Unit anuncià ahir un pla polèmic per combatre el «turisme mèdic», cosa que obligarà els estrangers no comunitaris a pagar el tractament que rebin en hospitals públics britànics.
La mesura, que ha causat indignació entre els facultatius i també a l'oposició parlamentària, afectarà turistes, gent en viatge de negocis i sol·licitants d'asil als quals s'hagi denegat la petició. Segons l'Executiu, quedaran exempts de pagament els casos urgents i els de malalties contagioses.
Per la seva banda el secretari d'Estat de Sanitat, John Hutton, subratllà que el Servei Nacional de Salut és «un servei nacional, no internacional». «Existeix per tractar de manera gratuïta la gent que viu aquí, i no la que no hi viu», sentencià.
El Govern manté que el problema del «turisme mèdic», és a dir gent que aprofita el seu viatge al Regne Unit per fer ús de la Seguretat Social d'aquest Estat és «notable», si bé no en dóna xifres oficials.
En qualsevol cas, de manera extraoficial es calcula que l'ús del Servei Nacional de Salut per part d'estrangers costa a l'Estat cada any devers 285 milions d'euros. L'Associació Mèdica Britànica critica la mesura perquè considera, en definitiva, que no hi ha dades precises sobre l'abast del problema i no vol que els metges hagin d'exercir d'«agents de l'Estat».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.