Biel March i Joan Sastre exposen junts al Centre Cultural d'Andratx

La mostra combina una instal·lació i una sèrie de vint fotografies

TW
0


Al Centre Cultural d'Andratx s'inaugurarà avui a les 20.00 hores l'exposició compartida de Biel March i Joan Sastre. La mostra es mantindrà oberta al públic fins a finals de febrer. Aquests dos artistes, units per una forta amistat d'ençà dels anys 80, comparteixen una visió comuna sobre aspectes essencials del món que els envolta. Les seves col·laboracions no són una novetat. Un exemple seria Mutacions a la Fundació Pilar i Joan Miró; o Memòria, a l'espai Ramon Llull.

Així, les obres que presenten en aquest marc dialoguen des d'expressions plàstiques molt distintes. Per una banda, Biel March centra el seu treball en el «contingut del contenidor», una recerca que paradoxalment es converteix inescrutable. Joan Sastre fa feina en el món dels sentits per aconseguir el seu material.

La instal·lació que ha preparat Biel March és una construcció realitzada amb maons, envoltada de neules i flors, amb una terrassa i un safareig. És un símbol i metàfora de l'espai en el qual et toca viure, que et ve donat i que es pot intentar canviar, si més no en una significant part», com explica l'autor.

Joan Sastre presenta 20 fotografies amb un fil conductor clar: la llum d'un fanalet, «com els que s'utilitzen per anar a cercar caragols». Experimentant amb aquesta il·luminació, l'artista descobrí clarobscurs que recordaven els quadres de tenebristes com Caravaggio. «A partir d'aquest descobriment vaig aplicar a les fotografies composicions clàssiques com les que recordava, intentant un estudi d'aquesta pràctica, un tribut a aquests ambients dramàtics i íntims».