TW
0

JOANA NICOLAU.Palma.
Durant l'espectacle farà al·lusió a la cara que Déu li ha donat. Una cara peculiar i essencial del cinema espanyol a la qual se suma una personalitat que enganxa des del primer moment i no necessita fer massa coses per caure en gràcia. Des d'avui i fins passat demà Gabino Diego serà el protagonista de l'Auditòrium de Palma. Ofereix Una noche con Gabino, un espectacle en format de monòleg en el qual no dubta a riure's d'ell per així fer riure els altres, tant en quantitat com en qualitat.

Quaranta personatges, sorgits principalment de les seves vivències personals o episodis més o menys reals de la «fauna humana» que l'envolta, prendran la cara a Gabino Diego perquè els serveixi al públic en una «espècie de plat combinat».

Gabino l'actor, Gabino enamorat, Gabino amic i Gabino persona és a grans trets el que el públic podrà veure en un espectacle que ha suposat per a ell «un desafiament» per partida doble. A més d'actor, és el personatge de la vida que conta i sembla, que com quasi tot a la seva carrera artística, la tragicomèdia és també molt protagonista del seu dia a dia real.

Durant anys, representà els episodis i anècdotes que porta a escena a les reunions dels seus amics i també durant anys intentà treure endavant aquest espectacle, però en els seus intents sempre topava amb algun ensurt; el principal era que no aconseguia trobar un fil argumental per encaixar tots els continguts. Al final, amb més de cinc-centes planes escrites de la seva pròpia mà se'n sortí amb el suport a la direcció de Gina Piccirilli.

El resultat és un autèntic xou en el qual les rialles no es poden aguantar i en què l'actor canta acompanyat d'una guitarra estil Elvis, recita poesies i per sobre de tot xerra, xerra molt.

Des d'un dels «mestres del cinema espanyol» com Fernando Fernan Gómez, al rei espanyol, passant per Aznar, Castro o Bush a un drogoaddicte que l'il·luminà pel paper de Cuco a Torrente II i un llarg seguit de personatges i episodis de la seva vida com els Oscar donen cos a «un espectacle sense pretensions, fet tan sols per passar una bona estona» i que no amaga la intenció de «tallar el cap a ningú», ni de despotricar. Tot i així, com va dir, «sempre s'hi reflecteix alguna crítica sobre coses importants que t'afecten».