La UIB crea un mètode científic per millorar la qualitat dels aliments
Palma08/11/03 0:00
Investigadors de la UIB, en col·laboració amb científics d'altres centres d'investigació, han desenvolupat un mètode que «garanteix la localització de les peces defectuoses en l'elaboració del formatge de Maó, la sobrassada, el llom embutxat i el cuixot». El sistema consta d'«una metodologia no destructiva», inclosa en la cadena de producció, mitjançant l'ús d'ultrasons. Per exemple, entre les aplicacions dels ultrasons en l'elaboració d'aquests productes, l'equip d'investigadors assaja un mètode que facilita la deshidratació del formatge i l'entrada de la sal d'una manera més aviada, la qual cosa permet prescindir de les immersions successives en aigua amb sal.
També a Illes Balears
- Bleda Runner, el distòpic muntatge audiovisual de Raphel Pherrer que parla de la situació de massificació turística que viu Mallorca
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- El PSIB calcula que amb el decret turístic del PP-Vox «27.000 habitatges de lloguer vacacional ja no es revertiran per a residents»
- Sebastià Taltavull: «La despesa en armament es podria dedicar a acabar amb la fam al món»
- Ja es pot comprar la camiseta de les seleccions de futbol de les Illes Balears
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.