El Fòrum 2004 firmarà demà a Xina el conveni per organitzar l'exposició Els guerrers de terracuita de Xian, una de les mostres principals que es podrà veure durant l'esdeveniment i que reunirà més d'un centenar de peces d'art funerari xinès.
L'exposició inclourà el període de fundació i consolidació de l'imperi xinès, corresponent a les dinasties Qin (221 aC-207 dC) i Han (206 aC-220 dC).
El Fòrum estructurà la mostra amb un audiovisual previ sobre cultura xinesa que donarà pas a una única sala, situada al moll Nord del port de Sant Adrià, on se situaran totes les peces.
Els objectes més destacats seran alguns dels guerrers de terracota, com un general, un arquer o un acròbata a mida humana. Tots ells procedeixen de la tomba de Qin Shihuang, el primer emperador xinès, construïda per 700.000 obrers durant 38 anys.
Fins ara, s'han recuperat 50.000 relíquies i només en una de les fosses s'han descobert 6.000 figures de terracota amb característiques físiques diferenciades i a escala humana. La tomba va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO després del seu descobriment accidental durant l'any 1974 per un grup de pagesos que construïen un pou per treure aigua.
A més dels guerrers, s'exposaran figures de funcionaris civils, armes de la dinastia Qin, una armadura completa i representacions en ceràmica d'animals domèstics. En conjunt, la mostra ocuparà 1.200 metres quadrats del recinte del Fòrum i es podrà visitar durant els 141 dies que durarà aquest esdeveniment.
La delegació del Fòrum 2004 visità ahir les excavacions de Xian i el mateix museu de les figures de terracuita, mentre que demà se signarà el conveni entre el responsable de Relacions Internacionals de l'esdeveniment, Josep Roca, i els del Shaanxi Cultural Heritage Promotion Center.
Durant la visita a Xina, els delegats del Fòrum explicaran el projecte de l'exposició i es concretaran els detalls tècnics per poder escometre amb garanties del trasllat de les peces.
Els objectes que s'exposaran procedeixen dels mausoleus de Qin Shihuang i Yangling i han estat donats per diverses institucions i museus de la província de Shaanxi, on està situada la ciutat de Xian. Cal recordar que aquesta urbs va ser capital de dotze dinasties des del segle XI abans de Crist fins a finals del segle IX després de Crist.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.