El vaixell, Snooty Fox, amb més de 100.000 milles nàutiques realitzades, ha creuat 10 vegades l'Atlàntic i ha completat una volta al món amb Sinto Bestard. Per a aquesta ocasió, i després d'un acurat manteniment, ha estat condicionat per al vent, les ones, les més baixes temperatures i glaciars que es trobarà en el seu camí: Gibraltar, Canàries, cap Verd, Malvines, cap de Hornos i l'Antàrtida.
Segons Bestard, «la meva ceguesa no ha estat mai un obstacle gaire difícil per realitzar els objectius que m'he marcat a la mar. Gràcies als meus altres sentits em puc moure dins el veler, col·laborar en les tasques diàries i dur la tripulació fins al nostre destí».
En aquesta ocasió, Bestard serà acompanyat pel seu fill Rafel, així com per Xurxo Gómez, Jesús Renedo, Sonia Moragues i Eduardo Moreno. Tot i això, reconeix que «el nostre viatge per l'hemisferi sud es desenvoluparà en l'estiu d'allà, però fins i tot en una dia de calma, la mar et pot fer una mala jugada».
En les etapes més difícils de la travessia, la tripulació anirà fermada per evitar caigudes a una aigua en temperatures extremadament baixes». Gràcies al nou sistema de comunicació Icarus, els aventurers mantindran la comunicació amb correus electrònics via satèl·lit. Amb l'ajut d'aquesta tecnologia podran enviar fotografies i imatges en video digital perquè així els afeccionats puguin seguir les progressions del vaixell i la seva tripulació, a través de la pàgina web dedicada a aquest fet.
El retorn a Mallorca del vaixell i la seva tripulació està previst per al mes de juny de 2004, encara que, segons ha precisat Bestard, «els viatges en veler no són iguals que els que es fan en avió o en un creuer. La nostra navegació a vela, sense utilitzar pràcticament mai el motor, fa que no puguem preveuere amb exactitud el temps que ens torbarem a realitzar les etapes del viatge. El que és gairebé segur és que de tornada a Mallorca ens aturarem aproximadament tres mesos al Carib esperant que els vents alisis ens empenyin en direcció a Europa».
La preparació de la travessia ha estat una mica especial. Segons Jesús Renedo, «hem passat dos mesos entrenant-nos físicament i mentalment, i a consciència, fins i tot amb una dieta hipercalòrica rica en greixos per suportar millor el fred. Navegant en condicions extremes com a les que ens enfrontarem, res no pot fallar. El treball en equip és importantíssim i la ment ha d'estar preparada per a qualsevol cosa perquè mai no sabem el que ens podem trobar».
Bestard afegí: «Dins la navegació de llarga durada el més important és la preparació física. Una vegada que estàs navegant i escoltes la música del mar, el vent a les veles, i t'allunyes del caos que regna a la terra, t'oblides de problemes i mals de caps, i només et queda gaudir de la navegació».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.