Francesc de Borja Moll Casasnovas (Ciutadella de Menorca 1903-Palma 1991) va adaptar el Diccionari Català-Valencià-Balear a les normes fabrianes el 1932, després de la mort d'Alcover. El 1935 va fundar la col·lecció Les Illes d'Or, que suposà el naixement de l'Editorial Moll.
La renovació de la plana web de l'associació era una necessitat després d'haver estat pioners en aquest camp. Així les coses, a més a més dels serveis que ofereix de forma habitual aquesta plana, ara s'hi inclouran els escriptors de la setmana. El primer a inaugurar aquest espai va ser el novel·lista Andreu Martín, un dels conradors més interessants del gènere negre en català.
Als enllaços sobre Francesc de Borja Moll es pot conèixer el personatge i la seva obra. A més a més, durant la primera setmana un dels enllaços recomanats de la plana web va ser el Diccionari Català-Valencià-Balear, que és la principal creació de Moll, juntament amb Mossèn Alcover.
L'AELC continua oferint els seus serveis des de la plana, amb notícies culturals, una triadella de la premsa del dia i els seus vincles recomanats, a més a més d'informacions per als socis i notícies d'agenda cultural.
La promoció de Francesc de Borja Moll continua així a l'any del seu centenari en què s'han fet nombrosos actes commemoratius. Barcelona no ha estat aliena a aquestes celebracions, perquè a l'Espai Mallorca del carrer del Carme s'han fet actes com la presentació de les seves obres completes dijous passat. Aquesta cerimònia va obrir el cicle de conferències amb què el centre es dedicarà a recordar la figura del filòleg.
La plana web de l'associació d'escriptors rep moltes de visites i és un mostrador de primer nivell a l'hora de fer promoció, per això és tan important que la figura d'un dels pares sigui reconeguda des d'aquesta plataforma.
La Guerra Civil interrompé la publicació del diccionari, que es va reprendre el 1949 i que no es va enllestir fins al 1964. El 1960 va ingressar a la secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. Va ser membre promotor de l'Obra Cultural Balear.
És doctor honoris causa per les universitats de Basilea, Barcelona, Palma i València; premi d'honor de les lletres catalanes de l'any 1971, premi Ossian per la defensa de les llengües minoritàries (1978), premi Manuel Sanchís Guarner (1983), medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1982) i de la comunitat autònoma de Balears (1983), fill il·lustre de Menorca i adoptiu de Mallorca.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.