Els artistes Carles Congost, Cova Macías, Sílvia Prada, Daniel Riera, el duo Spastor, Pepo Salazar, Pau Arregui i Albert Folch són els escollits per Morey per configurar una mostra col·lectiva que tracta dels «comportaments juvenils en la cultura contemporània».
El comissari explicà que aquest és «un format expositiu de tendència», perquè el tema dels adolescents, «al qual es fa referència amb el títol», és molt present en l'art actual. N'es un exemple el reculBad boys, en la qual va participar Morey durant la darrera Biennal de Venècia.
L'artista comentà que, en aquest cas, ha triat un seguit de propostes molt acostades a la seva «actitud creativa». De fet, Morey ha pres part en mostres col·lectives amb alguns dels artistes presents a Edat perversa i fins i tot col·labora de manera habitual amb alguns d'ells, com el duo de dissenyadors Spastor.
Morey decidí ser el comissari d'aquesta exposició perquè «tenia necessitat de mostrar un treball molt potent». En aquest sentit, assegurà que es tracta d'una mostra col·lectiva, «amb peces molt disperses, però amb un fil conductor». Allò que segons ell tenen en comú aquests creadors, és «el concepte i no el lloc que comparteixen».
I, de fet, la intenció de Morey és respectar «la distribució de l'espai» i és d'acord amb aquest criteri que ha estructurat el muntatge. Així, el treball videogràfic de Cova Macías és la peça entorn de la qual s'estructura el recull. L'artista asturiana presenta un documental sobre les pors dels adolescents i que «donarà peu per seguir el flux de la mostra».
Carles Congost és l'únic dels artistes de la col·lectiva que abans havia exposat a Palma en aquesta mateixa galeria. El català participa a Edat perversa amb diverses fotografies i amb una peça de vídeo, englobades sota el títoSpace boy, que es pogué veure a la galeria Espacio Mínimo de Madrid.
La proposta de Sílvia Prada per a aquesta exposició és diferent en la forma, i no en el fons, ja que els dos creadors tracten, des de diferents punts de vista, les icones de l'adolescència. L'artista nascuda a Lleó es dedica a la il·lustració. Per a aquesta ocasió, Prada ha creat «una peça específica» a la qual n'afegirà algunes de les seves obres anteriors.
Diferent també en el suport és la proposta de Daniel Riera. El fotògraf de moda català exposarà per primera vegada en una galeria les seves obres, a part d'un vídeo, obres que suposen uns «exercicis d'estil», ja que Riera usa la imatge com «un suport per manifestar la meva obsessió per la bellesa adolescent».
En el cas dels dissenyadors de roba Spastor, Morey ha escollit «el treball paral·lel a una col·lecció de moda, i al qual donen un tractament molt artístic». Morey situarà en un corner les obres d'aquests dos creadors, com ara peces de roba, retalls de tela o imatges impreses de les seves col·leccions.
L'artista basc Pepo Salazar mostrarà a Palma un treball de vídeo i diverses fotos a través de les quals «intel·lectualitza la subcultura juvenil». Salazar centra les seves creacions en la «música alternativa i en la cultura més intimista», segons Morey.
Pau Arregui és el més jove dels participants a la col·lectiva i ho fa també a través de diferents peces amb suport audiovisual. Morey en destacà que és un creador «molt jove i sense prejudicis amb els llenguatges, perquè ha nascut dins aquesta generació».
El cas d'Albert Folch és diferent, perquè usa «com a matèria primera la feina dels altres», declarà Morey. Folch és el responsable del catàleg i també es mostraran treballs seus de disseny gràfic, fotografia de moda i llibres d'artista.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.