Salvador Sánchez, de l'OAM, explicà que «ja fa tres o quatre dies que es pot veure el planeta Mart, i encara es podrà veure amb relativa facilitat uns deu dies més». En aquest sentit explica que des de l'OAM es treballa a observar aquest procés per tal d'obtenir imatges de la superfície del Planeta Vermell i detectar les variacions que s'hi puguin produir, com ara temepestes de pols o canvis als casquests polars. Algunes d'aquestes imatges es veuen a la pàgina web de l'observatori, mallorcaplanetarium.com.
El responsable del centre posa de manifest que dilluns s'inicià un curs d'astronomia, «un dels objectius del qual és l'observació planetària de Mart». Així mateix explicà que «tots els que vulguin» podran assistir aquesta matinada al centre per observar aquest fenomen, on es treballarà en aquest sentit «tota la nit».
Aquest fenomen d'aproximació entre els dos planetes, que podrà observar-se millor en zones fosques i elevades, és un esdeveniment extraordinàri, ja que l'acostament entre els dos cossos celestes és el primer que es registra en 60.000 anys i no se'n podrà tornar a veure un altre de similar fins a l'any 2287.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.