L'enquesta ha estat realitzada per Quota Unión-Sigma Dos per a Cervesers d'Espanya. A la cervesa, com a beguda reina preferida pel 37% dels illencs, segueixen els refrescs de cola i el vi. Pel que fa a les tapes, a més a més de les olives, i els embotits, també ens decantam pels calamars a la romana, les patates fregides, l'ensaladilla i les croquetes.
El percentatge de gent que acompanya l'aperitiu amb una tapa, el 66% és superior a la de l'Estat, on es troba el 63%. Aquesta tradició és més seguida per les dones que pels homes. Pel que fa a l'hàbit, el 82% dels illencs no perdona aquesta costum, encara que només sigui una o dues vegades per setmana, si bé el 49% ho fa els caps de setmana, el 9% pren l'aperitiu una o dues vegades els dies laborals, el 10% tres o quatre i un 14% tots els dies.
L'aperitiu és també un sinònim de trobada social, ja que en el cas de les Balears aquesta costum s'estén dins de les llars, tal i com afirma el 63% de la població illenca. La zona de les Balears, Catalunya i Aragó compta amb un total de 64'23 litres de cervesa per càpita consumits durant el passat any. En aquesta àrea, es varen vendre un total de 5.462.032'78 hectòlitres de cervesa, la qual cosa suposa una quota del 20'4% del total de les vendes a l'Estat, motivat fonamentalment per la climatologia i el turisme.
Pel que fa als distints tipus de cervesa, les lager normal, especial i extra són les més consumides al territori, amb una quota de vendes del 83% sobre el total. La cervesa sense alcohol, el consum de la qual continua en ascens, suposa prop del 8% del total de les vendes, amb la taxa més alta de tota la Unió Europea.
«Ens encanta que els illencs prenguin la cervesa precisament amb olives i embotit, ja que d'aquesta manera estan prenent tres dels ingredients bàsics de la dieta mediterrània, que havíem deixat una mica de banda i hem de recuperar, segons indiquen els experts», afirma Jacobo Olalla, director general de Cervesers d'Espanya, associació que encarregà l'estudi.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.