Aconseguir el suport dels companys de Vicens no serà gaire complicat, perquè escriptors de Catalunya i València ja han explicat a Diari de Balears que estan disposats a «moure's per intentar que aquest fet no es produeixi».
Així mateix, Miquel Segura no va voler desaprofitar l'avinentesa per donar a conèixer el seu parer com a escriptor. «En aquesta faceta sí puc expressar la meva opinió i puc dir-vos que m'agradaria més que els premis Ciutat de Palma fossin només en català. No tenc res en contra del castellà, que és una llengua que jo faig servir, al contrari, però consider que el premi ha de ser en català per una cosa ben clara, que és la seva promoció i prestigi i el que pot suposar per a la ciutat de Palma. Actualment el premi ja està prou fotut de per si, i ara el que hem de fer és aconseguir que torni a ser un guardó de primer nivell en l'àmbit català i no un altre dels molts que es convoquen en castellà, per això crec que és necessari que sigui només en català».
La presidenta de l'entitat a les Illes Balears, la novel·lista Antònia Vicens, va explicar a Diari de Balears que «convocaré una assemblea de tota l'entitat, perquè crec que les mesures de pressió s'han de decidir entre tots els associats, no es poden prendre aquestes decisions només a nivell de junta, sinó que s'ha de consultar tothom».
El motiu és molt senzill. La novel·lista vol que sigui tota l'associació d'escriptors la que s'impliqui en les accions contra l'Ajuntament de Palma per tal d'intentar aquesta proposta de la seva àrea de cultura. «El que volem és demostrar que aquesta decisió no tan sols té en contra els escriptors d'aquí, sinó de tots els territoris de parla catalana, inclosos els catalans i els del País Valencià».
El fet que la reunió es convoqui en el mes de setembre es deu que «ara tothom és de vacances i a mi m'agradaria arribar a la reunió amb un seguit de propostes ja fermes, a més d'escoltar tots els suggeriments dels companys. La situació és molt greu, però no ens hem de precipitar en la presa de decisions, però el que sí està clar és que hi haurà una oposició frontal i dura a aquest atac del PP».
Vicens no va voler avançar quines seran les accions que s'emprendran per part dels escriptors, però sí que està segura que hi ha moltes opcions per moure un boicot als premis entre els escriptors que escriuen en català de tot el territori. «Alguns companys ja s'han expressat i manifestat en aquest sentit», va assenyalar.
Per la seva banda, el director adjunt de l'Institut Ramon Llull, Miquel Segura, va explicar que «l'Institut no es pronunciarà sobre el tema dels premis Ciutat de Palma perquè les nostres competències estan centrades en la promoció exterior del català, especialment a nivell internacional. La nostra feina no és ser una segona Direcció General de Política Lingüística, ni una oficina de normalització. La nostra feina és molt més important a nivell exterior i no ens toca vetlar per les decisions interiors de les diferents administracions, no és la nostra feina».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.