En opinió del també cap de l'oposició a l'Ajuntament d'Eivissa, «se'ns ha anat el millor escriptor en llengua castellana de la nostra illa. Llegir Viaje a Ibiza, La Ibiza de nuestro tiempo o Lo que Ibiza me inspiró és compartir les vivències, la cultura, la sensibilitat, l'estimació i el coneixement d'un home cap una illa en general i una ciutat en particulars on Enric Ramon Fajarnés va passar la major part de la seva vida», va precisar.
L'Ajuntament d'Eivissa tenia previst lliurar-li en les pròximes Festes de la Terra la Medalla de Or de la Ciutat, aprovada per unanimitat a la Comissió de Cultura del passat dia set. «Només faltava l'aprovació en ple, que pensàvem fer el mateix dia del lliurament al matí. Però, la passada setmana vaig parlar amb ell, i com estava ja molt malament físicament, anàvem a avançar el lliurament de la Medalla en un acte que pensàvem fer a la seva casa la setmana que ve, perquè li feia molta il·lusió rebre-ho personalment», explicà ahir la regidora de Cultura, Lurdes Costa.
Per la seva part el conseller de Patrimoni, Joan Marí Tur, va assegurar que l'equip de govern del Consell Insular d'Eivissa i Formentera seguiria endavant amb l'anunciada petició de la Medalla d'Or de la primera institució insular. «Confirmam que el Pacte doni suport a la petició, com nosaltres també afavorim la de l'Ajuntament, ja que perquè sigui concedida es necessita la unanimitat» explicà.
Enric Fajarnés Cardona va néixer a Eivissa el 1918 al si d'una família d'investigadors, periodistes i bons oradors. Es va llicenciar en dret i va cursar estudis de sociologia i filosofia i lletres. En acabar la Guerra Civil, va impartir classes de literatura espanyola a l'Institut d'Eivissa. La seva obra, principalment en castellà, consta de centenars d'articles sobre temes gramaticals, literaris i sociològics. També alguns estudis en català sobre Eivissa.
Així mateix, també va publicar tres llibres poemaris: Primer cançoner (1945), Dos poemes del mar pitiús (1983) i Viejos y nuevos poemas (1995). Fajarnés Cardona també és autor de Poesia extrangera en verso castellano (1995), en les quals reuneix les seves traduccions d'autors europeus. Però, l'obra més coneguda de Fajarnés Cardona són els seus llibres sobre l'illa d'Eivissa: Viaje a Ibiza (1958), La Ibiza de nuestro tiempo (1978) i Lo que Ibiza me inspiró (1985 i 1987).
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.