Giménez i García tancaren les conferències de «Còmic Nostrum»

Es parlà de temes com la història del «tebeo» i la seva metodologia

TW
0

TONI D'EGUIA.Palma.
Els coneguts dibuixants Juan Giménez i Sergio García presidiren la darrera de les conferències del cicle Còmic Nostrum, estètiques pel segle XXI. A El lenguaje de historietas, l'autor d'obres com El cuarto poder, Basura o Los ojos de la Apocalipsis, Juan Giménez, tornà als orígens del còmic per repassar la història d'aquest mitjà de comunicació i les dificultats que presenta la seva elaboració. «La vinyeta és una acció congelada, un flash, però ha de poder transmetre moviment i dinamisme perquè no sembli una situació estàtica», explicà.

Sobre la creació dels seus còmics, Giménez afirmà que «quan treball amb un guionista sempre li deman que em doni un text senzill i la llibertat per completar-lo i enriquir-lo. No vull limitacions ni de guió ni de pàgines», i aconsellà als dibuixants novells, «si un autor t'agrada fes-lo teu, afusella'l. Intentar començar amb un estil propi és de bojos, ningú no és tan geni. A l'orient el punt de vista és diferent que a l'occident, els alumnes no intenten començar amb un estil propi, sinó que inenten imitar el mestre per, humilment, superar-lo amb el temps».

L'altre ponent va ser Sergio García, dibuixant d'obres com Geographie Martienne o Les Trois Chemins i professor de comunicació a la Universitat de Granada, que ja va ser convidat a l'edició «Còmic nostrum 2000». En la seva ponència Historia de una página exposà els diferents passos necessaris per dibuixar una pàgina de còmic, i la diferent manera de fer-ho de 24 autors com Àgreda, Boucq, Prado o Juillard. «Vull demostrar com la mateixa estructura específica pot variar segons el dibuixant, ja que alguns l'allarguen de manera exagerada i d'altres l'escurcen fins a l'extrem».