A la cerca i captura de música en estat pur

El recinte de Fires i Congressos acull la IV Fira del Disc, amb 131 estands i actuacions en directe

TW
0

La IV Fira del Disc obrí ahir les seves portes a la música, a l'espai de Fires i Congressos. 131 estands competiren amb les actuacions en directe de Grey, de Peter Colours o de Los Ilegales en una primera jornada dedicada a la recerca i captura del vinil o del compacte desitjats pels visitants.

Second Sound d'Escòcia, Gilles de França, Inanout d'Àustria, Acetat de València o Poster Box d'Alemanya són alguns dels 131 estands que es poden visitar. Tots es veien plens de joves i de no tan joves a la recerca del vinil o del compacte cobejats. «Venim a veure si trobam alguns CD que no són a les botigues o alguns de segona mà», asseguraren Lucy i Pedro. Isabel, per la seva banda, se centrava en el hard rock: «He vingut per veure si trob cap raresa de Nirvana que encara no tengui».

Les rareses són, precisament, allò que indueix els interessats a assistir a la Fira. «Tenim vinils de col·leccionista i compactes extravagants com ara concerts pirata editats per segells sud-americans», afirmà Adolfo, de Discos Revólver.

Revólver ha assistit al certamen des de la primera edició i sempre ha quedat satisfet per la resposta. «El públic mallorquí és dels millors i, aquesta fira, també».

Pòsters, sabates, productes ecològics o vestits. A part de música, la Fira del Disc ofereix molts de productes més. Els més atrevits es poden fer un tatuatge o un piercing, o bçe dedicar-se a moure's al ritme dels sons electrònics. Altres poden fullejar velles revistes com un exemplar de Le soir illustre que du en portada la mort d'Elvis, tot un clàssic.

Els discjoqueis competien ahir amb les intervencions de Grey, de Los Ilegales o Peter Colours en una espècie de concurs per veure qui aconseguia un major nombre d'espectadors. Mentrestant, continuava la recerca i captura.

The Beatles, Rolling Stones, música per a rockabillies o també música clàssica. Per primera vegada, la Fira del Disc inclou un expositor dedicat en exclusiva a aquest gènere. «Cercam desmitificar la idea que la música clàssica no agrada a la joventut», assegurava Joquim García, de Tot Clàssic. D'aquesta manera, Beethoven competeix, per una vegada, amb Suede.