«Les Illes a la taula» tornarà a dur la gastronomia balear a les vostres cases els dimarts i dijous

TW
0

El col·leccionable Les illes a la taula, que tan bona acollida va tenir l'any passat, torna a la taula dels lectors de Diari de Balears i Ultima Hora a partir de dimarts, dia 22 d'abril. Així, tots els dimarts i tots els dijous es lliurarà, amb el diari, un fascicle nou d'aquest interessant col·leccionable, la primera part del qual es va publicar l'any passat.

Les explicacions van acompanyades de belles il·lustracions i fotografies, mentre que el disseny, en color, també és molt acurat.

Igual que la primera part, Les illes a la taula II és un recorregut fascinant per la gastronomia més tradicional de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. S'hi fa referència constant als productes típics tant des del punt de vista de la seva producció, com dels seus orígens, usos i costums.

Respecte de cada un dels aliments de què es doni compte, s'inclourà una recepta perquè els lectors mateixes la facin a casa seva.

La gran varietat de productes que apareix en aquesta segona part de l'obra és d'allò més extensa. Començant per cereals tan arrelats en la nostra gastronomia com l'arròs o el blat, la col·lecció continua amb les hortalisses, també fonamentals als plats balears, com són ara els pebres, les albergínies i els carabassons. I també s'hi tracta de productes vitals de l'economia balear en altres èpoques, com ho va ser la sal en el seu moment.

L'apartat de la fruita inclourà capítols capítols dedicats als melicotons, les prunes, cireres, pomes, peres, els codonys i les magranes.

Els productes de la mar com les sardines, les alatxes, i altres peixos blaus i més animals de la fauna marina com el pop, la sípia i el calamar tindran així mateix un capítol específic.

Quant a les hortalisses d'hivern, que inspiraren un plat tan complet i genuí de la nostra taula com les sopes, també arribaran a les vostres cuines des del col·leccionable de Diari de Balears i Ultima Hora i amb el patrocini de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.