Miquel Alenyà, director gerent de la Fundació Sa Nostra i Damià Pons, conseller de Cultura del Govern, firmaren ahir un conveni de col·laboració entre les dues entitats. D'aquesta manera, s'allarga un any més la col·laboració en l'àmbit cultural entre la institució pública i l'ens privat.
Després de la firma del conveni el director general de Política Lingüística, Joan Melià, presentà la maleta Llengües, universos en peril, que ha editat la Conselleria com a complement de la mostra que du el mateix títol. Melià explicà que la maleta inclou un vídeo, un CD-Rom amb jocs d'ordinador, una novel·la i un volum que recull tota la informació que mostraven els plafons de l'exposició. Tot aquest material té relació amb les llengües minoritzades, i amb el perill de desaparició d'algunes, des del punt de vista de les Balears.
Després de la signatura del conveni, Alenyà posà de manifest que «tenim un hàndicap cultural, ja que hi ha una falta de col·laboració entre allò públic i allò privat i accions de col·laboració com aquesta són indispensables per oferir bones programacions i per impulsar el creixement del consum cultural».
En aquest sentit, el director gerent de la Fundació Sa Nostra destacà la importància que «els agents culturals véssim que la nostra funció és la de servir la comunitat». Amb aquesta idea com a iniciativa bàsica sorgeix el conveni, que enguany se centra en quatre actuacions bàsiques.
En primer lloc, la col·laboració en l'organització de la mostra Francesc de Borja Moll, la paraula que foradà la roca, inaugurada amb motiu de la commemoració de l'Any Moll. Alenyà també remarcà el suport a la normalització lingüística a través del cicle Cinema a la fresca en català, que cada any organitza la Direcció General de Política Lingüística i que consisteix en la projecció d'entre 70 i 80 pel·lícules en diferents pobles de les Balears, i que té entre 25.000 i 30.000 espectadors.
Un altre aspecte inclòs en el conveni és l'espai de formació cultural. Aquest espai comença el pròxim dia 8 de maig un seminari de Cultures patrimonialitzades. Recerca i investigació en la gestió del patrimoni etnològic, amb el suport de Sa Nostra. Finalment, Alenyà destacà la col·laboració en la continuïtat de l'Anuari Musica i deDiccionari del Teatre a les Illes Balears.
Per la seva banda, el conseller Pons subratllà que amb inciatives com aquesta es fomenta «la creativitat, la difusió, la normalització lingüística i la creació d'infraestructures que no sempre són edificis, i que són elements molt necessaris quan parlam de cultura». Així mateix, es mostrà d'acord amb Alenyà respecte de la manca d'iniciatives conjuntes entre les diferents institucions, i agraí la disposició de Sa Nostra «perquè aquesta col·laboració dóna fruits tangibles».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.