Juntament amb els CD, l'antologia inclou un llibret en el qual es recullen les lletres dels poemes que apareixen en els quatre discs. A banda de la transcripció de les obres, el llibret presenta una segona part en la qual es detallen la resta d'enregistraments del autors presents en aquest recull.
Damià Pons, conseller de Cultura, explicà que «ha estat un procés de realització llarga i complexa» el resultat del qual és un producte «cultural molt atractiu». En aquest sentit, Ramon Díaz, delegat del llibre de la Conselleria, explicà que es tracta «d'un producte adreçat als centres educatius, com a eina de suport en l'ensenyança de literatura», que en principi no es comercialitzarà.
Díaz, responsable de la tria de poemes explica que cada un dels quatre CD aplega una època determinada de la història. Així el CD 1, Espill d'amadors està dedica a autors de l'edat mitjana i inclou, entre d'altres, Ramon Llull, Rois de Corella, Anselm Turmeda o Ausiàs March. El segon CD aplega poetes representatius de l'edat moderna i contemporània i du per títoDe sang tenyides, seguint una frase de Tomàs Aguiló, present al disc amb altres autors com Marià Aguiló, Jacint Verdaguer, Isidor Macabich, Costa i Llobera, o Maria Antònia Salvà.
Els dos darrers compactes Ara i cada demà i De sang tenyides recullen autors més o menys contemporanis, com Carles Riba, Llorenç Moyà, Gabriel Ferrater o Blai Bonet, en el cas del tercer i Marià Villangómez, Marti i Pol, Miquel Àngel Riera o Guillem d'Efak en el cas del quart.
Pel que fa als intèrprets són presents al recull Maria del Mar Bonet, Uc, S'Albaida, o Raimon, entre d'altres, si bé no hi apareix cap cançó de Lluís Llach o Ovidi Montllor. En aquest sentit Miquel Àngel Sancho, de Blau, posà de manifest que «en alguns casos i per problemes d'identificació de drets d'autor i permisos no hem pogut incloure segons quins noms».
Els CD, en l'elaboració dels quals també ha pres part la Direcció General de Política Lingüística, estan il·lustrats, tant a la portada com a l'interior, amb dibuixos d'Andreu Terrades, qui explica que «m'he basat en personatges simbòlics per recrear la figura dels músics en les diferent èpoques, i la música com un aucell que evoluciona cap a un arbre, en què hi ha representades les diferents branques d'aquesta disciplina».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.