Vint-i-tres restaurants participen a la Mostra de Cuina Mallorquina

La XIX edició de la trobada té com a novetat un plat de bou mallorquí

TW
0


Un any més arriba la cita amb la nostra cuina amb la XIX edició de la Mostra de Cuina Mallorquina, que es realitzarà del dia 2 al l'11 d'abril al recinte de fires i congressos de Palma. Enguany són 23 els restaurants que prenen part en aquest aparador de la cuina que es fa a Mallorca amb els productes de la terra.

La mostra, que va néixer amb la finalitat de recuperar la gastronomia tradicional mallorquina, està organitzada per l'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca amb el suport del Consell de Mallorca, les conselleries de Turisme, Comerç i Indústria i Agricultura i Pesca, Ibatur, Cedeib, Cort i la Cambra de Comerç.

Una de les novetats d'enguany, a banda de l'entrada que permetrà adquirir tiquets per evitar fer coa a l'hora de comprar els vals per a cada plat, se centra en el fet que, per primer cop es presentarà entre els diferents plats un d'elaborat amb bou mallorquí, segons explicà el conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro.

Morro explicà que aquesta espècie adaptada típica de Mallorca estava en perill d'estinció, però s'ha aconseguit recuperar. Actualment la població d'aquests animals és de «200 vaques i prop d'una dotzena de bous», amb la qual cosa ara «és possible la seva degustació».

Per la seva banda, el conseller de Comerç i vicepresident del Govern, Pere Sampol, posà de manifest que «aquesta mostra ha tengut una importància cabdal en el fet de recuperar la nostra cultura gastronòmica i la utilització de productes autòctons». Així mateix Sampol afegí que la recuperació de la cuina pròpia és també «donar una mà al nostre sector primari».

Per la seva banda, la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, destacà que aquesta trobada «és una forma més de potenciar les nostres coses i fer-les importants». Antoni Gil, president de l'Associació de restauradors, explicà que «a banda de la promoció de productes la Mostra també és un aparador de la cuina que es fa a Mallorca, ja que el visitant pot trobar des de cuina de tota la vida, fins a la cuina d'autor».