Antoni Torrens serà el president del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional. Així ho va dictaminar ahir el Govern de les Illes Balears a proposta del conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, que també ha escollit dos vocals: Andreu Ramis i Josep Antoni Rubio.
La Llei de cultura popular i tradicional, aprovada el 19 de març de 2002 preveia la creació del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional i n'estableix la seva composició. El Consell assessorarà les administracions públiques, emetrà informes en els procediments de declaració d'interès cultural de festes, associacions i fundacions i proposarà accions de protecció i difusió.
El consell estarà format per un president, un vicepresident i deu vocals que han de ser nomenats pel Govern entre persones de competència reconeguda en l'àmbit de la cultura popular i tradicional. La resta dels vocals del Consell són Felip Munar, Francesc Valcaneras, Aina Maria Sansó, Miquel Mariano, Tomàs Vidal i Damià Bosch, Catalina Sansano, Marià Torres i Jaume Escandell.
Antoni Torrens és un reconegut promotor cultural. Entre els seus mèrits més importants hi ha la instauració de la festa de Sant Antoni a Gràcia, però també ha aconseguit dur nombrosos grups de música del Tradicionàrius català a sa Pobla, a més a més d'organitzar la Trobada de Xeremiers i Luthiers. També ha creat, juntament amb Alexandre Ballester, la fundació Albopàs, que entre altres aspectes ha contribuït a difondre la cultura dels dimonis i dels correfocs.
La Llei de cultura popular i tradicional va néixer amb la finalitat de donar rellevància a la cultura popular i tradicional, dignificar-la, en referència que sovint és considerada d'inferior categoria que d'altres manifestacions culturals no tradicionals o populars i amb la intenció de garantir la protecció i el foment de la cultura popular i tradicional de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, ordenant el marc jurídic general en què s'han de desenvolupar a les Illes Balears les polítiques públiques d'aquestes matèries.
La llei estableix que s'entén per cultura popular i tradicional el conjunt de manifestacions de la memòria i de la vida col·lectiva dels pobles de les Illes Balears, tant per les que encara es mantenen vigents com les que han desaparegut a causa dels canvis històrics i socials.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.