La mostra, que s'inaugura anit, a les 20.00 hores, al Centre Cultural Contemporani Pelaires, repassa, a través d'obres, esbossos, apunts i fotografies, part de la trajectòria de Kantor, fent especial referència a les relacions de Kantor amb la cultura espanyola, i com aquestes es plasmen en el seu art.
Segons Guillem Frontera, director gerent de la Fundació Balears 21, aquesta exposició és «l'acte central de la primavera dedicada a Polònia». Frontera definí Kantor com «un dels protagonistes culturals de la Guerra Freda, un home que fou capaç de rompre fronteres». Per Frontera, «és difícil traduir en paraules la força del seu teatre i l'energia creadora que envaí les arts plàstiques». En aquest sentit destacà l'interès de Kantor, «pels anys foscos de la cultura espanyola», i posà de manifest que el creador visità en diverses ocasions la nostra illa, on participà al Festival Internacional de Teatre de Palma. Les visions de Kantor sobre Mallorca també són presents a la mostra.
Marta Romanowska, curadora del Museu de Cracòvia, d'on procedeixen algunes obres, explica que aquest artista «és un dels nostres millors articles exportables, per la seva forta personalitat expressiva». Kantor pertany a la generació de la guerra i això el marcà. «El complex de la guerra era molt present en la seva obra, sempre molt individual i poc influenciada per elements externs».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.