Mor als sis anys l'ovella Dolly, el primer animal clonat de la història

L'exemplar fou sacrificat a causa d'una malaltia pulmonar i sofria un envelliment superior al normal

TW
0

L'ovella Dolly, el primer animal clonat de la història, va morir ahir als sis anys perquè els científics van decidir sacrificar-la a causa de la infecció pulmonar que patia, segons informaren des de l'Insitut britànic Roslin.

Un examen veterinari havia determinat aquesta malaltia progressiva de Dolly, l'ovella més famosa del món des del seu naixement a partir d'una cèl·lula adulta d'una altra ovella, un descobriment considerat clau que pot obrir la porta a la polèmica clonació humana.

El doctor Harry Griffin, de l'Institut escocès Roslin que va crear l'ovella, va informar en un comunicat que es practicarà un examen al cos de Dolly per conèixer més dades.

«Les ovelles poden viure entre onze i dotze anys, i les infeccions de pulmó són comunes entre les ovelles de major edat, especialment de les que viuen en recintes tancats», va assegurar el científic.

Creador
El creador de l'ovella Dolly, Ian Wilmut, un dels científics que més s'oposa a la clonació humana, havia reconegut recentment que l'animal sofria un procés d'envelliment superior al normal. Els investigadors de l'Institut Roslin, amb seu a Edimburg, havien anunciat recentment que l'ovella patia artritis.

L'ovella Dolly va néixer en un laboratori de l'Institut Roslin, on es va extreure d'una cèl·lula adulta el nucli amb material genètic per introduir-lo en un òvul prèviament «enucleat» (al qual se li ha extret els cromosomes). D'aquesta manera es va obtenir un embrió genèticament idèntic a l'adult, del qual es va treure la cèl·lula de partida i que es va implantar a l'úter de la mare portadora, en el ventre de la qual es va desenvolupar el fetus. Dolly va néixer el 5 de juliol de 1996, però la seva existència no va ser divulgada fins 1997.