Uns devuit joves habiliten el patrimoni històric de Campos

Les dependències conventuals recuperen la seva esplendor

TW
0

La segona edició del camp de treball dedicat a l'habilitació de les dependències conventuals de Campos, construïdes en els segles XVII i XVIII, ha signifat un nou rècord de participació en aquest tipus d'activitats desenvolupat a la localitat del Migjorn. Uns 18 joves d'edats compreses entre 18 i 24 anys i procedents del País Basc (2), el País Valencià (4), Catalunya (2), les Illes Canàries (1), Astúries (1), Galícia (1), Santander (1), Andalusia (2), Castella-Lleó (1), Castella-la Manxa (1) i Aragó (2), han contribuït així a la reforma d'un edifici emblemàtic, patrimoni originàriament religiós però que s'ha arribat a destinar a molts d'usos, com el servei de la Guàrdia Civil, traslladat fa pocs anys a l'antic ambulatori.

La directora del camp de treball, Catalina Maria Mas Tous, i els monitors Maria Llúcia Ginard i Antoni Adrover, explicaren que les feines s'han centrat en la «restauració i la neteja de les dependències conventuals perquè historiadors i arqueòlegs hi puguin treballar». Altres tasques han estat habilitar l'hort de la part posterior i el claustre, llevar-ne pintura verda i altres objectes relacionats amb l'estada de la Benemèrita, i buidar el safareig i el celler.

Els joves han tingut un horari de feina de les 9.00 a les 13.30 hores. Els horabaixes han disposat de temps lliure per fruir de les festes de la Mare de Déu d'Agost, realitzar excursions, sortides a la platja, etc. El seu allotjament és en es Palmer, on treballa Catalina Canet, «molt bona cuinera» segons tots. Segons la directora, «la gent d'enguany és molt bona, no es queixen de res i estan gairebé sempre d'acord amb les propostes. Es pot dir que el camp de treball s'ha consolidat, i la coordinació de l'equip de monitors hi és important».