TW
0

Després de 700 anys, la romeria i revetla de Sant Bernat continua sent un dels actes populars més concorreguts de Ciutat, ja que aplega gairebé un miler de persones en cada celebració, com recalcà la regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament, Maria Josep Frau. Com cada 19 d'agost, els romeus es concentraran davant de Cort al voltant de les 19.30 hores, quan es farà l'ofici solemne de les vespres cantades. A cada marxaire se li donarà una canya i es beneiran les alfabegueres. La romeria enfilarà el camí que els condueix al monestir de Son Real, passant per la plaça Major, Sant Miquel i l'avinguda General Riera.

Per animar la celebració, els caminants seran acompanyats pels Gegants de la Sala, una colla de xeremiers i els Cavallers de Sant Jordi, que amb els seus cavalls negres de raça mallorquina i les seves acrobàcies posaran el toc circense a la popular marxa, en la que participen per primer cop. L'arribada al monestir està prevista sobre les 21.00 hores. La comunitat parroquial farà l'ofrena de l'aigua de Sant Bernat, seguida d'un castell de focs. La música no faltarà a la festa i les formacions mallorquines de caire tradicional Pla Forana i Música Nostra faran ballar tothom.

El pare de la parròquia de Sant Bernat, Antoni Vallespir, remarcà el caràcter històric de l'acte. Segons ell, «aquesta romeria no és només un acte religiós, sinó una manifestació de la nostra identitat dins la diversitat en què estam immersos». Vallespir opinà que «a partir de la personlitat universal de Ramon Llull, molt present al monestir de Son Real, tot ho hem de compartir amb els vinguts de fora», en una clara al·lusió en totes les seves declaracions al fenomen de la immigració.

Una de les novetats en els actes de la diada de Sant Bernat, el dia 20, serà l'actuació dels Castellers de Mallorca a la plaça Nova a les 20.30 hores. Després de la demostració de la colla, hi haurà una vetlada amb els grups Els Xeremiers i Al Mayurqa. Les festes del barri finalitzaran el mateix dia amb la traca final, a mitjanit.