Joan Sastre i Cati Aguiló recreen les seves percepcions a Can Gelabert

Els artistes enllesteixen els seus darrers treballs en públic al festival de Binissalem «Panem et Circenses»

TW
0

Les activitats que es desenvolupen amb motiu del programa Panem et Circenses conflueixen en una exposició que ocupa tot el Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem. Els noms dels creadors que hi participen són Juanmi Bauzá, Cati Aguiló, Jaume Simó Sabater, Luis Ortas, Joan Sastre, Pistolo Eliza, Lesley Yendell, Delphine Beaumont, Carlos Gispert, Arti Leimbacher, Txema Yeste, Marcos Vidal i Victoria Encinas. La inauguració tindrà lloc demà a les 20.00 hores. El públic interessat podrà contemplar les obres fins al pròxim dia 7 de setembre. Una de les peces més originals és, segurament, la de l'artista mallorquí Joan Sastre, inspirada en Sa mossegada de sobrassada. Amb ella proposa afrontar la realitat «sense vicis». «És una espècie de mostrador, de bastida amb taules».

Són cinc fotografies per a cinc panells. En el primer s'hi mostra una galeta, que és xapada amb un ganivet. En el segon es talla un tros de sobrassada, i en el tercer s'escampa. En el quart es tanca la galeta, i en el darrer una boca mossega el canapè. «Els panells són reversibles, amb galetes d'Inca i sobrassada de veritat que penja», explicà l'artista illenc. La instal·lació medeix 3'20x2'25 metres i la seva alçària és de 2'50 m. Amb Sa mossegada de sobrassada el creador pretén aconseguir una «reacció sorpresa i desplaçar la percepció». Segons ell, aquesta menja, «a més a més de ser bona, té altres lectures, entre les quals el valor plàstic. Intent descontextualitzar les coses».

Respecte a la seva participació al festival de les arts Panem et Circenses, organitzat per Lacasadelcactus i Tres.Serveis Culturals, Sastre considera que «és una altra manera de fer les coses. No hi estam acostumats, i la veritat és que és un espai fantàstic». Un altre artista que el públic pot seguir durant el procés de creació i col·locació de la seva obra a la macroexposició és la mallorquina Cati Aguiló, cofundadora amb Carles Gelabert de l'associació cultural Lacasadelcactus. Ella fa feina amb vidre i ferro, i ara treballa amb obres «contenidors». «Em fa gràcia la transparència del vidre, i l'obra que present aquí està relacionada amb els contenidors, que transformaré i acabaré aquí».

Tant la instal·lació de Sastre com la d'Aguiló seran protagonistes de la macro performance de demà dimarts. Altres activitats per aquest dia són el circ El hombre bala, del conegut pallasso Llonovoy; una Gran Sorpresa, de Leo Bassi, i la música de la formació La República del Circo. D'altra banda, de les 20.30 a les 22.30 hores d'avui tindrà lloc al mateix Can Gelabert la taula rodona La comunicació en l'art. Està l'interès per les tècniques per sobre del desig de contar? Pot el sentir comú convertir en propi el treball dels autors?. Així mateix, entre d'altres activitats, s'ha anunciat per a les 22.00 hores un buffet temàtic a càrrec d'Albert Herranz, perquè «la gastronomia és cultura», asseguren els organitzadors del festival.