L'Alte Musik Berlin oferirà un concert de música barroca.

TW
0

L'estiu implica calor, sol, platja i molta música. Durant el mes d'agost aquests factors s'incrementen amb sons i tendències, prenent qualsevol lloc a l'aire lliure o edifici històric que s'ho valgui. Així, proliferen festivals des de Deià fins a Pollença passant per Valldemossa i Bendinat, on la música clàssica es converteix en la gran protagonista d'un recorregut per compositors, estils i harmonies. «No hi ha concerts de música clàssica, ara només hi ha música». Pere Estelrich, promotor musical, manté una teoria: «La programació d'un festival pot incloure diversos estils». Aquesta és la tendència dels certàmens europeus.

El festival que demostra la teoria és el de Pollença. El certamen proposa per l'agost diferents recorreguts. Alte Musik Berlin s'encarrega de la música barroca i la London Symphony Orchestra d'un repertori més clàssic. El piano arribarà de la mà de Peter Donohoe, els quartets amb Hugo Wolf Quartet, l'ensemble amb Wiener Akademie i els duets amb Alban Gerhardt i Markus Groh. Aquests sons, més clàssics, s'uniran al flamenc de Tomatito i a la música del català Jordi Savall.

El Festival de Música Clàssica Antoni Lliteres i els Concerts a l'Herba del Real Golf de Bendinat segueixen una tendència més clàssica. En el primer, hi participaran l'orquestra de cambra Hongarian Virtuosi i el Collegium per Música Trio de Gènova. En el segon, Ensemble Sciolto, Iván Martín, Octuor de France i Chamber Orquestra Kremlin, actuació en què el públic elegirà el programa.

La Cartoixa és l'escenari que acull el Festival Chopin que aquest any s'estrenarà amb el pianista Joaquín Achúcarro. Una altra de les característiques dels concerts és l'escenari. El de Pollença es fa al claustre de Santo Domingo mentre que les Serenates d'Estiu es realitzen al castell de Bellver. Aquest certamen s'assembla al primer per la seva varietat. Tot un recorregut per músiques i sons diferents que no deixa de costat altres actuacions individuals, com la de Tomàs Picornell a Portocristo.