Afirmen que els humans tenim unes fibres molt especials per a l'amor

TW
0

Un estudi del cervell ha demostrat que els éssers humans tenim un canal específic de nervis per registrar les carícies d'una mare i dels éssers estimats, el que pot ajudar a entendre el «toc especial» que té l'amor. Investigadors de Suècia i del Canadà han descobert que aquests nervis especials discorren en paral·lel als canals principals del tacte i les sensacions quotidianes, però que són independents i la seva informació només es mescla a la regió del cervell que elabora les emocions.

Hakan Olausson, neurofisiòleg, diu que aquest sistema determina, probablement, els aspectes emocionals del tacte i del plaer o l'aversió que sentim quan algú ens toca. Es tracta d'un conjunt de fibres nervioses molt fines que envien senyals lents al cervell des de la pell, les quals s'han trobat en gran nombre als avantbraços.

Al contrari, les fibres que detecten pressió, temperatura o contacte físic són també a la pell, però són més gruixudes i envien senyals ràpids al cervell. Mentre que les fibres gruixudes envien informació a l'àrea «somatosensora» del cervell, les que registren carícies dirigeixen els estímuls al «còrtex insular».