Joan Guaita mostra les joies de l'Orient

La sala d'exposicions de Ciutat obre avui la mostra «Mae Nam», del dissenyador Chus Burés

TW
0

Des de fa set anys, el dissenyador Chus Burés fa feina per al Govern tailandés creant workshops per a joves dissenyadors. Allà intenta, més que ensenyar tècniques, descobrir la creativitat de cadascú com a alternativa a la reproducció industrial i repetitiva. El contacte directe amb el país i els seus costums l'han inspirat per dissenyar Mae Nam, la col·lecció de joies, argenteria, ceràmica i teixits que avui s'obre al públic a la galeria Joan Guaita. «Aquesta és ja la tercera vegada que Chus Burés exposa les seves joies aquí, perquè crec que els dissenyadors també han d'entrar en una galeria», afirma Guaita. És un homenatge a les tradicions tailandeses, començant per les tècniques de fabricació de peces, que van de les artesanals pròpies del país a les industrials.

La col·lecció es divideix en cinc línies diferents, en les quals l'or predomina com a metall preciós. La línia de reciclatge, on predominen les mescles de materials com la seda i l'or, plata i plàstic, bambú i or, etc. En la línia de l'or tractat químicament es pot descobrir la sèrie de grans de «pebre bo»: «M'agrada tant el menjar tailandès que el vaig voler incloure d'alguna manera en el meu treball».

També hi ha la línia de les cadenes d'or de fabricació industrial. Afirmà que «una dona es pot embolicar com un paquet amb aquestes cadenes, que arriben a fer set metres de llargària». La línia de malla d'or o de plata es fa com el ganxet. En la mostra també es pot veure la línia de Jazmine rice feta amb diamants encastats en or i la dels living rings, peces fetes d'or de 24 quirats i que canvien contínuament de forma i de textura: «S'adapten a la persona que les du», afirmà.