Inaugurada la 18a edició de la Mostra de Cuina

Nombroses autoritats assistiren a l'acte d'inauguració al recinte firal del polígon de Llevant

TW
0

La Mostra de Cuina Mallorquina obria ahir al migdia les portes al recinte firal del polígon de Llevant en una edició més especial que mai. I és que aquest any és el de la seva majoria d'edat. Són ja 18 anys en què la gastronomia mallorquina ha anat cobrant cada cop major protagonisme. «Haver arribat a la majoria d'edat és molt important. Vull agrair la tasca dels empresaris que han tingut fe i han cregut en tot allò que és de Mallorca. La Mostra compleix el seu 18è aniversari amb la satisfacció que la nostra cultura hi està present any rere any». Així obria l'acte d'inauguració Toni Gil, president de l'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca, entitat organitzadora de la mostra.

Les principals autoritats illenques assistiren a la tallada de la cinta, donant el sus a un esdeveniment popular que l'any passat va congregar a taula unes 70.000 persones. La Mostra de Cuina estarà oberta fins al proper 19 d'abril. Hi participen un total de 20 restaurants, l'Escola d'Hosteleria de les Illes, l'IES Guillem Colom de Sòller i l'IES de Calvià. També hi ha forns i pastisseries, i vins, licors i altres ingredients per fer un bon àpat. En els seus discursos, la tinent de batle Carme Feliu; el conseller d'Economia, Comerç i Indústria, Pere Sampol, i la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, coincidiren a assenyalar la importància d'aquesta mostra per a la promoció dels productes de les Illes, i destacaren que aquest esdeveniment s'ha convertit en una de les fites culturals i socials més importants de Mallorca.

El president del Govern, Francesc Antich; la delegada de Govern, Catalina Cirer; els consellers d'Agricultura, Mateu Morro, de Turisme, Celestí Alomar, i d'Obres Públiques, Francesc Quetglas; la directora d'Ibatur, Tiffany Blackman; el comandant general de Balears, Juan Yagüe, i el president de la Caeb, Josep Oliver, foren, entre d'altres, els convidats que pogueren degustar les receptes més tradicionals, així com les noves tendències de la cuina insular. La comitiva d'autoritats anà saludant estand per estand, alhora que aprofitava per anar fent alguna degustació. A l'expositor del Grup Serra foren rebuts per Miquel Joy i Toni Català.

L'horari de la mostra és de 12.30 a 16 i de 19 a 23 hores. Greixonera de fideus a la marinera, pebres farcits de lluç, lloms de xot amb salsa de romaní, arròs sec de carn i verdures, pop amb ceba, pastís d'ametlles amb xocolata i pastís de formatge amb melmelada de maduixa, són algunes de les delícies que s'hi ofereixen. Paral·lelament, a la sala d'exposicions del recinte es realitza un interessant programa de conferències i tast, així com una exposició pictòrica. Avui tindrà lloc el lliurament de Premis del XIV Certamen de Pintura Mostra de Cuina. En la seva XVIII edició, la mostra està plenament consolidada. No només compta amb públic de Palma, sinó que també molta gent de part forana s'hi desplaça per tastar les exquisideses.