Captivats per la màgia de la música clàssica

Dos mil nins de Calvià assistiren als concerts pedagògics que oferí la prestigiosa Orquestra de Salzburg

TW
0

L'èxit sosprengué tothom, i principalment els pares dels més de 2.000 nins i nines de 2n i 3r d'ESO que assistiren ahir al matí als concerts pedagògics que oferí al pavelló Galatzó l'Orquestra de Salzburg, una de les més prestigioses d'Europa. Els calvianers s'aplegaren al recinte a les 10.30 i a les 12 hores. Els membres de l'Orquestra els presentaren primer les famílies d'instruments i més tard interpretaren quatre de les peces més significatives del panorama de la música clàssica, davant un auditori més atent del que era d'esperar.

La formació austríaca féu un recorregut pels grans estils d'aquesta música, començant pel barroc i continuant pel classicisme, romanticisme i el nacionalisme espanyol. Les peces triades foren el Concert per a dos violoncels i orquestra d'A. Vivaldi, la Simfonia de les juguetes de L. Mozart, la Simfonia París de W. A. Mozart, l'Obertura en estil italià de F. Schubert, les Danses gitanes de J. Turina i valsos de J. Strauss. Aquest no era el primer cop que l'Orquestra actuava a Calvià, ja que dilluns oferí un repertori totalment distint al públic en general.

Direcció  
La història de la prestigiosa formació austríaca ha estat lligada a l'Estat espanyol, ja que fou fundada el 1974 pel professor Filberto Estrella i des de fa 27 anys és dirigida pel gadità Juan Rodríguez Romero. El compositor andalús és catedràtic del Conservatori Superior de Música Manuel Castillo i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sevilla, a més d'haver estat guardonat amb el Premi Nacional de Composició Manuel de Falla el 1975.