L'auditòrium de Sa Màniga apropa el llenguatge de la dansa a l'espectador

El novembre i desembre es fan quatre espectacles i un seminari sobre aquest art escènic

Ballarins del centre coreogràfic de València.

TW
0

L'auditòrium de Sa Màniga de Cala Millor obrirà les portes al món de la dansa amb l'objectiu de difondre i promoure aquesta vessant artística, la «gran oblidada» del públic mallorquí. Durant els mesos de novembre i desembre, quatre companyies nacionals i internacionals representaran els seus darrers espectacles. D'altra banda tindrà lloc un seminari de la dansa adreçat a totes aquelles persones que vulguin descobrir els aspectes essencials del llenguatge d'aquesta art escènica. Aquest projecte du per nom Dansamàniga 2001.

El Centre Coreogràfic de la Comunitat de València (10 de novembre); la companyia nacional de Danza 2 sota la direcció de Nacho Duato (15 de desembre); Color, Dansa Espanyola amb Al-andalus (22 de desembre) i el jove ballet d'Ucraïna amb El trencanous ( 29 de desembre) són les companyies elegides per a aquest primer cicle que espera tenir una continuitat l'any vinent. «El que tenen en comú els espectacles és la joventut dels ballarins, la frescor, el seu rigor. Hem elegit dos muntatges de dansa contemporània, un ballet neoclàssic i el flamenc» explicà Pere Santandreu, gerent de Sa Màniga en la presentació que comptà també amb el director general de cultura del Govern, Pere Muñoz, el coordinador d'un Hivern a Mallorca, Santiago Salom, representants de l'associació hotelera de Cala Millor i el regidor de turisme de l'Ajuntament de Sant Llorenç, Miquel Galmés.

Perquè tothom hi pugui accedir s'han posat uns preus populars que van de les 600 a les 2.500 pessetes. Muñoz va destacar la importància de dedicar un cicle a la dansa «la més oblidada de les arts escèniques», alhora que destacà la importància de la implicació privada en iniciatives d'aquest tipus. La desestacionalització és una de les altres qüestions que també es tenen en compta. Pel que fa referència al Seminari que tindrà lloc del 7 de novembre al 21 de desembre, ballarins o coreògrafs de reconegut prestigi, Carmen Giménez o Rosa Maria Grau, entre altres, parlaran de la dansa clàssica, el músical video-dansa, la moderna, contemporània i espanyola.