Arca denuncia una agressió a una possessió protegida del segle XVII

Son Sastre de ses Coves ha patit ampliacions i reformes irregulars

TW
0

L'associació ARCA ha denunciat el cas de Son Sastre de ses Coves, una construcció dels segles XVII i XVIII situada a Santa Eugènia, que ha patit augments de volums irregulars i diversos canvis a l'interior, la qual cosa suposa una agressió arquitectònica «greu», segons explicà el seu portaveu, Joan Pasqual. L'associació ha enviat dues cartes per queixar-se d'aquesta situació, una emesa a Mateu Crespí, batle de Santa Eugènia, i una altra dirigida al president de la Comissió del Patrimoni del CIM.

Les irregularitats rauen en «augments de volum que, intentant imitar les possessions mallorquines, s'han fet amb poc respecte», explicà Pasqual, a més s'està construint un garatge amb «part de la paret pública». A aquestes dues circumstàncies s'afegeix el fet de l'obertura de les parets i finestres tapiades de l'interior de la possessió.

«S'estan fent malbé les cases mallorquines», lamentà Pasqual, que explica que «l'Ajuntament ha permès aquestes actuacions incorrectes». Per tot això, ARCA reclama «una major vigilància» perquè, d'aquesta forma, «l'edifici pugui ser visitat». Per Pasqual, el principal problema rau en el fet que Son Sastre de ses Coves no és l'única edificació que ha patit alteracions. «És un fet que passa molt sovint».

Son Sastre de ses Coves és una casa protegida que data dels segles XVII i XVIII i que apareix citada a dos llibres: Conèixer Santa Eugènia de Gaspar Valero, i L'església de Santa Eugènia, de Sebastià Arrom. Al primer dels volums, es descriu la possessió com «una casa amb dues plantes i portal d'arc rodó de dovelles, de pedra viva, amb un braç d'una peça de pedra». La casa es troba situada prop d'unes «coves usades en època prehistòrica com a llocs d'enterrament».