El geòleg Stephen Moorbath obre a Deià el congrés sobre prehistòria

La cita debatrà l'impacte de l'ésser humà als ambients insulars

TW
0

Uns 70 científics de tot el món, arqueòlegs, antropòlegs i paleontòlegs, especialitzats en l'estudi dels ambients i de la prehistòria insular, iniciaren ahir a Deià en el congrés World islands in prehistory (Les illes del món a la prehistòria), un simposi que servirà per discutir els aspectes més candents i actuals de recerca internacional en illes i el seu poblament animal i humà. El Museu Arqueològic de Deià ha estat l'organitzador de l'esdeveniment científic. Segons han explicat els seus directius, els arqueòlegs William Waldren i Josep Ensenyat, durant el congrés es presentaran un total de 67 ponències fruit del treball de 110 autors, tot i que alguns d'ells no hi han assistit personalment.

Ahir horabaixa, al magnífic amfiteatre a l'aire lliure de Deià, el batle de Deià, Francesc Salas, va donar la benvinguda als participants. La conferència inaugural va córrer a càrrec del professor Stephen Moorbath, catedràtic de Geologia isotòpica de la universitat d'Oxford. A l'acte d'obertura també hi assistiren veïns de Deià i interessats per l'arqueologia de Sóller i Deià i membres del Museu de Sóller, entre ells el seu president, Jaume Ensenyat.

Entre els temes més polèmics que es tractaran al simposi es troben tots aquell que fan referència a l'edat del poblament inicial de les Balears tot i que William Waldren va recordar que a la reunió s'hi tracten temes multidisciplinaris de moltes altres illes de tipus continental i oceànic, com puguin ser Madagascar o les illes de Malàisia. Segons Waldren, una cosa que tenen en comú totes les illes és que actualment estan en perill, ja que són ambientalment molt més fràgils que els continents.