La XXXIII edició parteix del lema 2001: una odissea al ciberespai i reflexionarà entorn de diverses qüestions repartides en cinc àmbits, una àrea multidisciplinar, una de ciències de la natura, una altra de ciència i tecnologia, i la de ciències socials, que inclou deu disciplines a més de l'àrea de formació cultural. Vuit professors de la UIB prendran part a les classes, tallers i conferències que s'impartiran. Ells són Llorenç Valverde, que parlarà d'El llegat de Hall, Damià Gomis, del Departament de Física, Bartomeu Colom i Avel·lí Blasco, del de Dret, l'historiador Gabriel Ensenyat i els filòlegs Joan Alegret, Gabriel Bibiloni i Rosa Calafat. El vicepresident del Govern, Pere Sampol, també ha anunciat la seva assistència a la cloenda prevista per al vespre del dia 25. Els homenatges i les commemoracions prevists es centren enguany en les figures de Josep Benet, Maurici Serrahima i els 500 números de la revista Serra d'Or.
La jornada a Prada comença prest. A les 08.00 es toca diana i després d'una hora comencen les classes i activitats docents, l'horabaixa, després d'una «merescuda» migdiada, s'organitzen tallers diversos en què els joves poden aprendre enguany des de ballar sardanes a socorrisme o T'ai Txi T'xuan i iniciar-se en el món de la dansa, molts dels quals ja tradicionals. Però el vertader esperit de Prada arriba al vespre, quan la colla s'acosta a la plaça de la Vila, on totes les nits hi ha actuacions musicals en directe. En acabar els concerts després hi ha l'opció d'anar al Cine Lido o bé comencar la gresca pels tranquils carrers de Prada replets de joves. A partir de la mitjanit, la gresca continua al liceu fins a elevades hores de la matinada.
Els dies de descans, tothom aprofita per fer una volta pels estrets carrerons del poble o acostar-se fins al riu de les rodalies de la localitat per prendre un bany si fa bon temps. Una altra opció és la visita cultural a les poblacions veïnades, de gran interès historicoartístic. Tots els que hi han anat guarden bon record de Prada, no són pocs els que repeteixen més d'un i de dos anys.
Maig del 69
La Universitat Catalana d'Estiu s'inicià l'any 1969, com a conseqüència directa del Maig del 68 i dintre del moviment d'universitats lliures que sorgiren en aquell moment. Des de llavors s'ha realitzat cada any amb la participació de tots els territoris dels Països Catalans afavorint un intercanvi i major comunicació entre els pobles que comparteixen realitat lingüística.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.