La Universitat de Prada tindrà enguany més participació illenca

La UIB torna a ser la institució amb més professorat implicat en la iniciativa

Andreu Ramis, Martí March i Joan Mir, a la presentació de la UCE. | J.T.

TW
0

La Universitat Catalana d'Estiu s'inicià l'any 1969, com a conseqüència directa del maig del 68, dins el moviment d'universitats lliures que sorgiren en aquell moment. Des de llavors s'ha realitzat cada any, fins que arribarà el proper mes a la seva XXXIII edició, amb la participació de tots els territoris de parla catalana. El punt de trobada, del 16 al 25 d'agost, serà una vegada més el Liceu Renouvier de Prada de Conflent, a l'Estat francès, amb un notable increment de la participació illenca.

Cursos de diferents àrees acadèmiques, com poden ser ciències socials, tecnologia, ciències naturals, a més de tallers i altres activitats de caire més lúdic es donen encontre en la que és una cita per a participants de totes les edats. Una cita en la qual, apuntava Antoni Mir, president de l'Obra Cultural Balear, es combinen els vessants lúdic i didàctic. Amb la intenció de convidar a participar-hi, les universitats implicades ofereixen beques als estudiants que hi vulguin assistir.

L'increment en la participació de les Illes Balears per a aquesta edició és notable. Si l'any passat ja es va arribar a la consolidació de la presència instituccional, aquest any s'han renovat els convenis que la UCE tenia amb les conselleries de Cultura del Govern balear i del Consell de Mallorca, i s'han signat convenis amb els consells de Menorca i d'Eivissa i Formentera, i amb l'ajuntament d'Eivissa i el de Ciutadella. La Universitat de les Illes Baleara, a més, torna a ser la que més col·labora amb la UCE. Són vuit els professors que aniran fins a Prada de Conflent per impartir cursos, entre d'altres Llorenç Valverde, que impartirà el curs El llegat de Hal dins el cicle pluridisciplinar «2001: una odissea en el ciberespai», o Bartomeu Colom, que oferirà el curs Vint-i-cinc anys de procés autonòmic a les Illes Balears.

També enguany se repetirà l'experiència de la Universitat d'Estiu per a joves, oberta a alumnat d'entre 14 i 18 anys que vulgui prendre part d'aquests engrescadors deu dies. Entre el col·lectiu d'illencs que s'hi desplacin hi haurà els tres guanyadors del segon premi del concurs televisiu «Banc de Dades», que assistiran a la UCE acompanyats per primera vegada d'un monitor mallorquí.

 

Activitats  
Entre les diverses activitats que es realitzaran en aquesta edició de la Universitat d'Estiu trobam cursos de política, literatura, comunicació, història, audiovisual, música, economia; seminaris d'investigació, reunions i jornades especialitzades, tallers, conferències, homenatges, commemoracions i debats.