La companyia independent amb Domos ha acumulat molts de premis.

TW
0

A principis del 99, Produccions de Ferro de Manacor començava a agafar forma. El seu objectiu era prou clar, crear una organització durable i no lucrativa amb una ideologia molt clara: fer espectacles que es duguessin a terme amb una sèrie de professionals i amb unes condicions laborals dignes, legals i posar el seu gra d'arena per donar qualitat al panorama cultural. Ja han passat dos anys i Produccions de Ferro ha trobat la consolidació. L'integren quatre companyies: la Companyia Manacorica Indepedent, teatre per a infants amb Es Ferreret, Spaghetti i els Xanquers de Dalt de tot. El mes de setembre començaran a produir altres espectacles.

Així ho comentava des de la productora Pep Lluis Gallardo. «Col·laboram amb entitats i causes solidàries, i això és el que volem seguir fent. Tenim un grup humà implicat en les tasques de gestió i creació d'espectacles de les diferents seccions, i un altre grup que marca les línies de treball. Ara volem produir altres espectacles, ajudar les companyies de les illes. Probablement ho durem a terme el mes de setembre».

Durant 1999 varen representar 120 funcions, el 2000, 135, i aquest any ja en porten un centenar. Abans de finals d'any s'estrenaran nous espectacles i els Xanquers de Dalt de Tot estan convidats el dia 28 de juny a la plaça Major en el projecte «Odissea 2001». Aquest grup de cercaviles i espectacles de carrer presentarà un gran muntatge en el qual es convida a participar de manera festiva a petits i grans a través d'un grup de personatges fantàstics creats per provocar les rialles i el sarau.

L'espectacle està format per tres músics vestits de frac damut un bastiment sonoritzat que es converteix en un teatret ambulant, un duet de pallassos (dos xanquers), un de seriós (l'August) i un d'esbojarrat (el clown), i tres personatges més: en súpergras, l'espantaocells i un altre que va dins un globus aerostàtic. Per la seva banda, el grup Es Ferreret és a punt d'estrenar l'obra Anomé, el seu segon espectacle, que proposa una versió d'un conte africà narrat i escenificat una mica a la manera africana. La cançó i la dansa juguen un paper fonamental, ja que faciliten molt bé la participació de l'auditori que cada vegada més se sent integrat a la història que li es contada.