L'agrupació ha enregistrat el nou disc als estudis d'Ona Digital. | T. Ayuga

TW
0

La música i la gastronomia mallorquines estan molt lligades. Són dues arts, dues maneres de sentir. Sobretot quan es parla de tradicions que s'han de conservar però també renovar i s'han de transmetre de generació en generació. Això ho tenen molt clar Mar de Música. Un grup que ha posat en marxa un projecte molt nou: un disc de cançons tradicionals a ritme de jazz acompanyat d'un llibre de cuina titulat Las mejores recetas de cocina mallorquina de Pere Bonnín.

Ester Bosch (veu), Jordi Montserrat (saxo), Paquita Pericàs (suport veus), Miquel Navarrete (bateria) i Sebastià Cardell (Guitarra), són els integrants de Mar de Música. Tots ells es dediquen professionalment a la música i han posat en marxa aquest nou projecte juntament amb Xisco Bonnín. «Volíem lligar la cuina amb el jazz. Fer adaptacions de música mediterrània a ritme de jazz. Així, hem agafat les cançons mallorquines populars més conegudes i s'ha fet un mestissatge», comentava Bonnín.

El resultat és un disc titular Standars de la Mediterrània que s'ha gravat aquests dies als estudis d'Ona Digital de Bunyola i que recull 11 temes com Sor Tomaseta, Copeo Matancer, entre altres. «El mestissatge s'ha d'entendre com una qüestió cultural positiva. S'han de renovar les tradicions. És important que la cultura mallorquina creixi» deien. En el llibre hi ha les receptes típiques mallorquines. Miquel Brunet d'Ona Digital comentava que «els dos projectes lliguen molt bé ja que ambdós es caracteritzen per la improvisació».