Miquel Ferrà publica «La cuina de la Revolució Francesa i les Illes»

TW
0

Qui pensava que ja ho havia vist tot en llibres de receptes de cuina està de sort perquè acaba de sortir al mercat una de les més originals propostes gastronòmiques.

Amb el llibre La cuina de la Revolució Francesa i les Illes Balears, de l'editorial Documenta Balear, Miquel Ferrà i Martorell aconsegueix unificar dues passions: la cuina i la història.

L'autor ha escrit un llibre que «no és un típic llibre de receptes sinó un compendi de cultura gastronòmica», comentà Ferrà. Els ingredients i la forma de cuinar-los vénen acompanyats de notes il·lustratives sobre la mitologia d'un plat o el perquè ha adoptat aquest nom.

Així, els habitants de les Illes Balears podran anar descobrint a mesura que ho llegeixen que per exemple el menjar blanc, tan utilitzat a la rebosteria abans que decobrissin la crema, o el gató d'ametles, també considerat com una creació gastronòmica autòctona, són originaris del país d'enllà dels Pirineus.

La cuina mallorquina i de les altres illes de les Balears canvià igual que la resta arran de la Revolució francesa, un fenomen social que no només estengué les idees polítiques sinó també els seus costums i entre ells la forma de cuinar. «La gent que partí del seu país i es refugià a les Illes portaren amb ells la seva cuina».