El curtmetratge de Son Pacs «El drac de na Coca» premi de la Lluna de València

Alumnes de primer d'ESO de l'institut conten la llegenda ambientada en l'època

TW
0

La llegenda del drac de na Coca a la pantalla, una ambientació d'època molt adient a l'escena, moltes hores de feina, un grup d'al·lots que fan una gran interpretació, una recerca històrica, ben bé valen un premi. I així s'ha reconegut als alumnes de primer d'ESO de l'institut Son Pacs que han guanyat aquesta setmana el segon premi de la Lluna de València amb el seu curmetratge El drac de na Coca, però a més se n'han dut una altra menció que és al millor actor per Gerard Martínez Quetglas un jove de 12 anys que interpreta el paper de guia a El drac de na Coca.

Aquest és el seu primer paper en la pantalla, però no en el teatre ja que fa quatre anys que s'hi dedica. «Vaig contant als turistes les llegendes i feim un recorregut per diferents carrers de Palma. Després surt el drac. Després en alguns moments es tornen 200 anys enrere. Jo m'ho vaig passar molt bé fent aquest paper i estic molt content amb el premi», explicava Gerard Martínez.

La direcció del curtmetratge ha estat a càrrec de la professora de català Teresa Caimari, del professor de Socials Pau Palmer i del professor i responsable de mitjans audiovisuals de l'institut de Son Pacs, Juan José Guijarro. «Era un projecte molt ambiciós. Es va preparar amb molt d'esment i la veritat és que la gent ens va tractar molt bé. Vàrem demanar tots els permisos al bisbat i vàrem fer un recorregut pels llocs dels quals parla la llegenda.

Varem rodar al mes d'abril al barri de Portella, també al patí de n'Olesa. Els vestuaris també són importants i s'adapten molt bé a l'època. Està enregistrat en súper VHS i dura uns 10 minuts. És en català i hem d'agrair el suport econòmic donat pel Servei d'educació i joventut de l'Ajuntament», explicava Guijarro.